IPSOS araştırmasına göre; 2018-2020 yıllarında toplumun %60’ı kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğunu düşünürken bu gün bu görüş %53’e gerilemiş durumda. Bugün toplumdaki her 2 kişiden biri kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olmadığı görüşünde. Kadınların bu konudaki görüşleri daha olumsuz.
28Kasım-4

Bireylere hangi sosyal sorumluluk projelerine öncelik verilmesi gerektiği sorulduğunda “şiddet gören kadınlar” %34 ile ilk sırada belirtilen konu olarak öne çıkıyor.
28Kasım-5

Toplumun büyük çoğunluğu kadına yönelik şiddeti toplumun çok önemli bir sorunu olarak görüyor ve şiddetin arttığını düşünüyor. Öte yandan, toplumun dörtte biri şiddetin haklı sebepleri olabileceğine itiraz etmiyor.
28Kasım-6

Kadınlar gündüz biraz daha rahat olsalar da gece veya gündüz, tek başına veya arkadaşlarıyla dışarıdayken kendilerini güvende hissetmiyorlar. Geceleri güvende hissettiğini söyleyenlerin oranı %9. Gündüz bu oran biraz daha yüksek olsa da sadece %16 seviyesinde.
28Kasım-7

Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, kadınların ve kız çocuklarının karşı karşıya olduğu en önemli küresel sorun olarak gösteriliyor. Avrupa Birliği ülkelerindeki kadınların %77'si, COVID-19 salgınının kendi ülkelerinde kadınlara yönelik fiziksel ve duygusal şiddette artışa yol açtığını düşünüyor.
28Kasım-8