T.C. ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP) hibe başvuruları başladı.

Kayıtlı kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak amacıyla başlayan projede uygulama illerindeki 4 bin kadın işverene, işe aldıkları kadın işçi başına aylık 5.150 TL mali destek verilecek. Toplam mali destek tutarı ise yaklaşık 25 milyon euro.

20 AYLIK MALİ DESTEK

Mali desteğe hak kazanan işverenlere verilecek destek miktarı, bir işçinin işverene olan toplam maliyetinin yüzde 65’ini geçmemek üzere, net asgari ücret tutarına kadar olacak. 2022 yılı içinse bu tutar aylık 5.150 TL. Bir işçinin işverene toplam maliyeti için baz alınan tutar ise asgari ücret. Proje uygulama süresince, ortalama 4.000 kadın işverene 20 ay süreyle mali destek verilecek.

UYGULAMA 7 İLDE HAYATA GEÇECEK

Bölgesel farklılıklara göre kadın işverenlerin yoğunluğu dikkate alınarak desteklenecek iller ise şu şekilde: İstanbul, Ankara, Aydın, Denizli, Kahramanmaraş, Samsun ve Şanlıurfa.

ARANAN ŞARTLAR NE?

İşveren kadınlar, e-Devlet’te ‘SGK kurum hizmetleri’ sekmesinde yer alan ‘kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi hibe ön başvurusu ve takibi’ adresi üzerinden başvuru yapacak. İstihdam edilecek kadın işçinin ön başvurudan önce işe alınması gerekiyor.

-İstihdam edilecek kadın işçi en az bir aydır işsiz olmalı.

-İşçi işverenin birinci derece yakını olmamalı.

-İşe alınan işçi 65 yaşından küçük olmalı.

-İlave işçinin kendi çalışması nedeniyle emekli aylığı bulunmamalı (dul veya yetim aylığı almak engel değil).

 -Hibeden sadece kadın girişimciler yararlanacak, ortaklı şirketlerde ise en az iki kadın ortak olacak.

-İşletme 5 Mart 2012 tarihinden sonra kurulmuş olmalı. İlave istihdam edilen kadın çalışanın 21 Şubat 2022’den sonra işe alınmış olması şart.

-Kadın işverenin işin yapısına göre esnaf, sanayi veya ticaret odasında kaydı bulunmalı.

-Kadın işveren en fazla 9 işçi çalıştırıyor olmalı. İşverenin hiç işçisi yoksa da başvuru yapılabilir. 

-İşverenin, yapılandırılmış olanlar hariç SGK’ya 6 bin 471 liradan (brüt asgari ücret) fazla prim borcu bulunmamalı.