TOPLUMSAL CİNSİYET

Kadıköy Belediyesi'nden bir ilk: "Kadın Yaşam Evi Projesi"

İstanbul'un Kadıköy Belediyesi "Kadın Yaşam Evi Projesi" ile kadınların 12 yaşından büyük oğulları ve engelli çocuklarıyla rahatlıkla kalabilecekleri daireler geliştirerek bir ilki gerçekleştirmiş...

Abone Ol

İstanbul'un Kadıköy Belediyesi "Kadın Yaşam Evi Projesi" ile kadınların 12 yaşından büyük oğulları ve engelli çocuklarıyla rahatlıkla kalabilecekleri daireler geliştirerek bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

İstanbul'un Kadıköy Belediyesi "Kadın Yaşam Evi Projesi" ile kadınların 12 yaşından büyük oğulları ve engelli çocuklarıyla rahatlıkla kalabilecekleri daireler geliştirerek bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre “Şiddete Maruz Bırakılan Kadınlar Oğullarından Ayrılmasınlar Diye” sloganıyla yola çıkan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Mevzuata göre sığınma evine giden kadınlar, oğlu 12 yaşından büyükse yanında götüremiyor, çocuğunu kurum bakımına bırakmak zorunda kalıyor. Biz, hem anne hem de çocuk açısından yaralayıcı bu durumu telafi etmek istedik. Kentsel dönüşüm nedeniyle tapusu belediyeye geçen 6 daireyi yaşam evine dönüştürdük” dedi.