Resmi rakamlara göre 5 milyon 400 bin, gayri resmi rakamlara göre ise 7 milyona yakın yabancı uyruklu insanın yaşadığı Türkiye'de, son dönemlerde yaşanan yerli yabancı çatışmaları ile gettolaşmanın önüne geçmek için İçişleri Bakanlığı'nca yürürlüğe sokulan "seyreltme politikası" doğrultusunda, kaçak ve yasadışı şekilde ev kiraya verenlerle, kaçak göçmen barındıran otel ve müesseselere yaptırımlar ağırlaştırıldı.

SUÇUN ÜÇ DEFA TEKRARINDA OTELLERE RUHSAT İPTALİ VAR

Milliyet'ten Fatih Zengin'in haberine göre, kontratsız ve yasadışı şekilde 15 günün altında günübirlik ve haftalık olarak kaçak göçmenlere ev kiraya veren ve barındıran şahıslara verilen ceza 19 bin 800 liradan 26 bin 750 liraya çıkartılırken, suçun 3 defa mükerrer hale gelmesinde oteller için ruhsat iptali, evler için ise süresiz mühürleme cezası yürürlüğe sokuldu.

İSTANBUL'DA 758 DAİREYE İŞLEM YAPILDI

İstanbul’da geçtiğimiz yıl 13 bin 648 ev ve daire kiralamasının denetlenirken, kanunlara aykırı ve yasadışı kiralandığı belirlenen 758 daireye işlem yapıldı. 694 ev sahibine 19 bin 800’er lira para cezası uygulanıp 687 daire mühürlendi.