Japonya’nın batısındaki İşikawa eyaletinde ve Noto Yarımadası açıklarında 1 ve 2 Ocak'ta meydana gelen 5 ila 7 büyüklüğündeki depremlerde yaşanan can kaybı arttı. İşikawa Eyalet Valiliği, bölgedeki depremlerde 64 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Artçı sarsıntıların devam ettiği İşikawa eyaletinde halen enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler olduğuna yönelik bilgiler mevcut.

Yaşanan depremler sonrası bazı yapıların hasar gördüğü bölge genelinde, su ve elektrik tedarikinde aksaklıklar yaşandı, kara yollarında çökme yaşandığı için bazı köylere ulaşım sağlanamadı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Eyalet Valiliğinin talebiyle bölgeye sevk edilen Japonya Öz Savunma Kuvvetlerine (SDF) bağlı personel sayısının 2 bine yükseltildiğini açıkladı. SDF personelinin, arama kurtarma faaliyetlerine katıldığı, SDF'ye ait helikopterlerin, ihtiyaç malzemesi tedariki için kullanıldığı belirtildi.

Valilik, yerli ve yabancılar için 6 dilde hizmet sunacak danışma hattı kurulduğunu açıkladı.

Japonya Sağlık Bakanlığı, bölgedeki hastaların sigorta kartlarını ibraz edememeleri halinde de tedavi alabilmeleri için tıbbi kuruluşlara talimat verdi.

İşikawa, Fukui, Toyama ve Niigata eyaletleri, "Afet Yardım Yasası" kapsamında bölge geneli ilçe belediyeleri için merkezi hükümetten finansman desteği talep etti.