KÜLTÜR & SANAT

James Cameron "Avatar" serisinden çekilebilir

2009 yapımı "Avatar" filminin devamını sinema tutkunları heyecanla bekliyor. "Avatar: The Way of Water"ın 16 Aralık'ta vizyona girmesinden önce, serinin yönetmeni James Cameron'dan hayranlarını üzecek bir haber geldi.

Abone Ol

Üç Oscar ödüllü James Cameron, 2009 yılında çektiği ve dünya çapında 3 milyar dolar hasılat yapan "Avatar"ın toplam dört devam filmi yapılacak. Serinin ilk üç filmini çeken James Cameron, son iki filmden çekilebileceğini açıkladı.

BAYRAĞI DEVRETMEK İSTİYOR

67 yaşındaki Cameron, "Serinin kendisi her şeyi tüketen türden. Geliştirmekte olduğum heyecan verici başka şeyler de var. Bayrağı,  güvendiğim bir yönetmene devretmek istiyorum, böylece başka şeyler de yapabilirim" dedi.

Sinema dergisi Empire'a konuşan Kanadalı yönetmen, hayranlarını endişelendirecek bu habere karşın, "Umarım dördüncü ve beşinci filmleri de yapabiliriz, çünkü sonuçta bu büyük bir hikaye" sözlerini ekledi.

"Avatar"ın ilk devam filmi olan "Avatar: The Way of Water"ın 16 Aralık 2022'de vizyona girmesi bekleniyor. İlk filmde rol alan Sam Worthington ve Zoe Saldana'ya devam filminde Sigourney Weaver, Kate Winslet, Stephen Lang ve Vin Diesel eşlik ediyor.