İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İZGİM’deki Çocuk Atölyeleri, ağustos ayı boyunca haftada üç gün olmak üzere devam ediyor. Çocukların yaz tatilini değerlendirmeleri amacıyla planlanan İZGİM Çocuk Atölyeleri’nde, geleneksel Türk sanatlarından biri olan tokat baskı atölyesine katılan çocuklar hem tokat baskı sanatının tarihteki yerini öğrendiler hem de keyifli vakit geçirdiler.

Geleneksel Türk sanatlarından biri olan tokat baskı sanatının, ıhlamur ağacından oyulan kalıpların kumaşa basılması veya elle boyanarak kumaşın süslenmesi şeklinde yaşatılarak Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaştırılması sağlandı. El yapımı sırt çantalarına istedikleri renk ve kalıplarla baskı uygulayan çocuklar, geleneksel sanata ilgi duydu ve İZGİM’den memnun ayrıldı.

İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen İZGİM’de keçe, tokat baskı, seramik, mozaik, makrome ve takı atölyelerine katılan çocuklar hem el becerisi kazanıyor hem de sosyalleşiyorlar. Atölye çalışmaları için başvuru zorunluluğu bulunuyor. Vatandaşlar, başvurularını ‘https://file.izmit.bel.tr/cocuk-atolyeleri/’ linkinde yapabiliyor.