İzmit Belediyesi’nin Çölyak ve PKU hastalığına dikkat çekmek ve glutensiz tarif önerilerinde bulunmak amacıyla yaşama geçirdiği ‘Glutensiz Mutfak Atölyesi’ faaliyete devam ediyor. 

Beslenme hassasiyetine ait gruplara yönelik çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, Çölyak ve PKU hastalarına sağlamış olduğu ücretsiz gıda paketleri sonrası söz konusu hastalıklara dikkat çekmek adına ekim ayında başlattığı ‘Glutensiz Mutfak Atölyesi’ uygulamasına devam ediyor. Her ayın ikinci çarşamba günü yapılan atölyede bu ayın tarifi, glutensiz karnabaharlı kısır oldu. 

‘Bizler de sizler gibiyiz, yalnızca beslenmelerimiz farklı’ sloganıyla yola çıkan Belediye, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği ile iş birliğiyle yürütülen atölye çalışmasının üçüncüsünü Down Cafe’de düzenledi. Atölyede yapılan glutensiz karnabaharlı kısır, katılımcılardan tam puan aldı. Etkinlikte aynı zamanda Çölyak ve PKU Yaşam Derneği üyeleri ev yapımı glutensiz ürünlerinin bulunduğu bir stant açarak, dernek yararına bağış topladı. 

TÜM İZMİTLİLER DAVETLİ

Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar, özel beslenme hassasiyetine sahip gruplara yönelik çalışmaların görünürlüğünü destekleyen ve artmasına vesile olan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkürlerini gönderdi. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Down Cafe’de her ayın ikinci çarşamba günü farklı tatlar ve tariflerin yapılacağı ‘Glutensiz Mutfak Atölyesi’ne tüm İzmitlileri davet etti.