İzmit Belediyesi, 1999 Depremi’nde ağır hasar alan binaların yıkımını sürdürüyor. İzmit Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen yıkımların sonuncusu ise Serdar Mahallesi Nurettin Paşa Sokak No:59 adresinde tamamlandı. Söz konusu ağır hasarlı bina, İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün denetiminde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Ağır hasarlı binaların yıkımı ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Cem Güler, şunları kaydetti:

“1999 Marmara Depremi’nden sonra ağır hasar kaydı olan 26 adet bina, 2019 yılından itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve belediyemiz ortak çalışması ile 2023 yılına kadar üçe adete kadar indirildi. Bunlara da mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurma kararı verildiği için hukuken yıkımları gerçekleşmemişti. Mahkeme kararlarının kalkması ile beraber belediyemiz tarafından gerçekleştirilecektir. Elimizde kalan üç adet binadan bugün ilk yıkımı gerçekleştiriyoruz. Bu binaların yıkılmasının ardından ilçemiz sınırlarında deprem sonrası oluşan ağır hasarlı bina kalmayacaktır.”