İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kentin 12 ilçesinde faaliyet gösteren derneklerin kullanımına sunulan Dernekler Yerleşkesi'nin devam eden tanıtım programında yaptığı konuşmasında, kenti ortak akılla yönetmek adına çalışmalara imza attıklarını vurguladı.
İzmit Belediyesi, kentin 12 ilçesinde faaliyet gösteren derneklerin kullanımına sunduğu Dernekler Yerleşkesi'nin devam eden tanıtım programında meslek odaları ve sendikaların temsilcilerini konuk ediyor. Hemşehri dernekleri ile başlayan tanıtım geceleri meslek odaları, sendikalar, okul aile birlikleri, kamu yararına dernek ve sivil toplum kuruluşları ile devam ediyor. Programa, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, kentte faaliyet gösteren çok sayıda meslek odası ve sendikanın temsilcisi katıldı. 
"HALKA DOKUNAN BİR İŞ"
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Biz Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, derneklerle bir araya geldiğimizde çok mutlu oluyoruz. Çünkü her bir araya geliş, emek verdiğimiz bir konunun sonuna geldiğimizi gösteriyor. ’Bugünden itibaren bu hizmeti başlatıyoruz’ diyebiliyoruz. Her emek verdiğimiz çalışmamız sonlandığında halka dokunan bir iş oluyor. 
"KIYMETLİ BİR VAADİMİZDİ"
Dernekler yerleşkesi bizim için bu vizyonla ortaya koyduğumuz bir düşünce projesiydi. Seçim vaatlerimiz arasındaydı. Kıymetli bir vaatti. ’Biz bunu nasıl yerine getiririz’ diye göreve geldiğimizden beri hep kafa yorduk. Pandemi ve ekonomik sıkıntılar hepimizi zorlayan bir süreç oldu. 
"İNSANIMIZ FAYDALANSIN İSTEDİK"
Ona rağmen şikayet etmeden vaatlerimizi nasıl en hızlı, en akılcı, kamu kaynağını en yerinde kullanarak israf etmeden değerlendirerek halkımızın parasıyla yapılmış ama atıl kalmış yapıları daha aktif hale getirmek için çalıştık. İnsanlarımız bu atıl kalmış yapılardan faydalansın diyerek öncelikle mevcut yapıyı iyileştirmek için çok çabalıyoruz. Bu alan da o çalışmalarımızdan bir tanesi. 
"SİZİN FİKİRLERİNİZE ÖNEM VERİYORUZ"
Bu kentin sivil toplumunun daha güçlü olmasını diliyoruz. Tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve dernekler biliyoruz ki İzmit’i daha ileriye taşıyacak olan kent dinamiklerini oluşturuyor. Yürüttüğünüz çalışmalar, sunduğuz katkılar İzmit Belediyesi için de çok ama çok önemli. Sizlerin fikir ve önerlileri şehrimiz için planladığımız proje ve hizmetlerimiz için ayrı bir öneme sahip. Fikir ve önerilerinizle bu kenti hep birlikte yönetmeye çalışıyoruz. 3 yıldır her açılışımızda her toplantıda ’Ben yaptım, oldu’ mantığıyla değil halkımızla ve sivil toplumla birlikte karar vererek yürümeye gayret ediyoruz. 
"PROJELER ÜRETİYORUZ"
Adaletli ve şeffaf yönetilen bir kent, kaynakları israf edilmeyen bir kent, engelli dostu, genç, yaşlı, çocuk ve kadın dostu bir kent gayesiyle yola çıktık. Bu yönde projelerimizi üretmeye devam ediyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ve sizin görüşlerizle ve değerli katkılarınızla birlikte hizmetlerimizi daha da üst boyuta taşımak istiyoruz. İşte bu sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğumuz, bu kente sahip çıkan, toplumun her kesimiyle her türlü işbirliğine açık olduğumuzu hizmete açtığımız bu dernekler yerleşkemizde de ifade etmek istiyoruz. 
"ÇOK GÜZEL BİR ALAN HAZIRLANDI"
Burada gerçekten çok güzel bir alan hazırladı arkadaşlarımız sizler için. ’Bütün Sivil Toplum Örgütlerimizin ihtiyaçlarına nasıl daha fazla cevap verebiliriz’, ’Bu ihtiyaçlara kamu kaynaklarını nasıl seferber edebiliriz’ düşüncesiyle gerçekten bütün arkadaşlarım, müdürlerim, başkan yardımcılarım, yaklaşık 4-5 ay boyunca bunun üzerine kafa yordu. Ve işte böyle bir mekan ortaya çıktı. 
"İZMİT BELEDİYESİNİN KAYNAKLARI SINIRLI"
Göreve geldiğimizden bu yana da hep derneklerimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz, sendikalarımız ya da bütün kitle örgütlerimiz ya yer istiyor, ya imkan, ya salon, ya toplantı imkanları istiyor. Tabii ki İzmit Belediyesinin kaynakları sınırlı. Bir sürü dernek, meslek odası, Sivil Toplum Örgütü var ve bu kuruluşların taleplerini ayrı ayrı karşılama şansımız ne yazık ki yok. 
"BURASI ATIL VAZİYETTEYDİ"
Dedik ki ’Bir yerleşkeyle bir anda çözebiliriz’ Bu bina Necati Gençoğlu Kültür Merkezi adı altındaki bu alan ne yazık ki atıl vaziyetteydi. Nikah salonu olarak planlanmıştı, senede 1 kere nikah ya kıydık, ya kıymadık. Boş yatıyordu burası. Dedik ki ’En ulaşılabilir, merkeze en yakın, fiziki koşulları en iyi kullanılabilen muhteşem bir yerleşke olabilir.’ 
"ÜCRETSİZ KULLANILACAK"
Tahminlerimiz ve hesaplarımız tuttu. Burada ciddi bir tadilata giriştik. Bu alanı sizlerin de rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn etmeye çalıştık. Bu yemek davetimizin amacı size bu yerleşkeyi tanıtmak. Burası tüm sendikalarımız ve meslek odalarımızın ücretsiz kullanabileceği bir yer. Bu alan 1.760 metrekarelik çok geniş bir alan.  
11 TANE DERNEK OFİSİ
En alt katta ekonomik gücü fazla olmayan dernek ve sivil toplum örgütlerimizin yararlanabileceği posta kutusu uygulaması ve sekretarya hizmeti olacak. Sivil toplum örgütlerinin personel çalıştırma imkanı yok. Bunu da Nilüfer Belediyesinden model aldık. Sivil toplumun yükünü hafifleten ve daha aktif çalışmasını sağlayan modeli burada aynen uygulayacağız. 11 tane dernek ofisi yaptık. Bu ofisler aktif çalışan derneklerimize önce dönüşümlü çok çok aktif çalışırsa sabit olacak şekilde derneklerimize, Sivil Toplum Örgütlerimize kullandıracağız. 
450 KİŞİLİK SALON
1 tanesi 100 kişilik bir tanesi de 10 kişilik 2 toplantı salonumuz var. Tüm sivil toplum örgütümüz herhangi bir semineri, eğitimi, genel kurulu ücretsiz bir şekilde yapılabilecek. İçinde bulunduğumuz salon çok geniş bir salon. 450 kişi kapasiteli çok genişçe bir salon bu salon. Üyelerinizle yapabileceğiniz her türlü etkinlikte bu salonu ücretsiz şekilde kullanabileceksiniz. 
"MALİYETİNE YEMEK HİZMETİ"
Burada teknik bütün sistemler mevcut. Yemekli bir toplantı yapmak istediği takdirde de SARBAŞ şirketimiz maliyetine yemek hizmeti de sunabilir.  1 tabak yemeğe örneğin 10 lira vereceğinize 5 lira verebilirsiniz. Dernekçilik gönül işidir. Cebinizden, zamanınızdan harcarsınız. Burası herkesin işini kolaylaştıracak çok genişçe bir alan. Tüm derneklerimizin kullanabileceği bir alan. Alanımızı geçen haftadan itibaren kullanıma açtık. 
"ALTERNATİF ALANLARIMIZ DA VAR"
Burada proje üretin istiyoruz. Buraya ek olarak 2 alan daha kazandırdık. Biri Ayazma Kültür Merkezi’nde oluşturduğumu 150 kişilik toplantı salonu. Biri de Balkan Dernekleri Yerleşkesi. Burası şartlarınıza uymadığınızda bu alanları da ücretsiz olarak kullanabileceksiniz. Balkan Dernekleri Yerleşkemizde pazar günleri de yöresel kahvaltı hizmeti sunuyoruz. 
TÜM DERNEKLERE AÇIK
Adı Balkan Dernekleri Yerleşkesi olsa da tüm derneklerimize açık bir alan orası. Orası da randevu sistemiyle çalışacak. Bizlere yapılacak faaliyetleri bildirirseniz buna göre size bu alanı tahsis edeceğiz. Kent Konseyi başkanımız ve STK ve Esnaf Masasında arkadaşlarımız sizlere hizmet sunacaklar. Burası için çalışan herkese teşekkürü borç bilirim. Tüm STK ve Oda Başkanlarımıza davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim." 
EROL: "GURUR DUYUYORUZ"
İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ise şöyle konuştu:
"Bundan 5-6 ay önce çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız toplantıda kentimizin böyle bir dernekler yerleşkesine ihtiyacının olduğu ortaya çıktı. Bu talebimizi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e ilettiğimizde hiç tereddüt etmeden daha önce yapılmış fakat atıl halde duran, hiçbir şekilde kentin kullanımına verilmeyen Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ni 4 aylık bir çalışmayla bugün sunmaktan gurur duyuyoruz.
Gerçekten tarihi bir akşamda sizlerle buluştuğumuz için çok mutluyuz. Bu dernekler yerleşkesi hepimizin ortak amaçları için kullanılacak bir yerleşke. Burası ortak akıl buluşmalarının yapılacağı yerdir. Bu güzel Dernekler Yerleşkesini bize kazandıran  İzmit  Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. Bu yerleşke hepimizin ortak yeri."