dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına Ankara'dan Gazeteci Ömer Şan konuk oldu. Ömer Şan, İYİ Parti'nin birçok yerde olduğu gibi Ankara'da  da belirleyici gücünü kaybettiğini söyledi.

Şan, bazı İYİ Parti yöneticilerinin de Mansur Yavaş'a oy vereceğini söyledi.

Polatlı ve Gölbaşı'nın mevcut MHP'li belediye başkanlarının CHP'ye geçip aday olmasına dikkat çeken Şan,bu gelişmelerin Mansur Yavaş'ın etkisi ile gerçekleştiğini ifade etti. 

Türkiye'nin en büyük üçüncü ilçesi olan ve CHP'nin kaleleri arasındaki Çankaya'da Buğra Gökçe'nin ismini geçtiğini söyledi. Şan şunları dile getirdi:

"Buğra Gökçe'nin adı geçiyor. İzmir olmayınca Çankaya'da adı geçmeye başladı. Masada üç tane isim var Gökçe'nin yanında. Devrim Bora Özüdoğru, Hüseyin Can Güven, Bekir Ödemiş bu dört isim üzerinde geçiyor tartışmalar. Tezcan Karakuş Candan ve Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da aday aday süreci var. Çankaya yoğun talep içerisinde"

Şan, Mansur Yavaş'ın Ankara'da birçok bölgede rahat olduğunu dile getirdi. AKP'li rakipbi Turgut Altınok'un Yavaş'ın eksikliklerii bulmaya çalışsa da başarılı olamadığını dile getirdi.  Altınok'un bir parti ve program çalışması olmadığını anlattı.