yenibakis.com.tr'den Özge Uğulu'nun haberine göre, olayın yaşandığı gece AKP MKYK üyesi Emre Cemil Ayvalı’nın işletmenin avukatı Olgun Soydan’ı arayarak küfür ve tehditlerde bulunduğunu iddia eden Biter’e karşılık işletmenin avukatı Olgun Soydan olayın yargıya taşınması üzerine konuştu. Süreci aktaran Avukat Olgun Soydan, tartışma sonrası tarafların birbirinden şikayetçi olduğu, devamındaki süreçte iş yerinin denetimlerle rahatsız edildiği ve işletmenin genel asayişi tehlikeye attığı gerekçe gösterilerek 30 gün boyunca mühürlendiğini aktardı. Mahkemeden yürütmenin durdurulmasını talep ettiklerini ifade eden Soydan, olayda ismi geçen kişiler hakkında şikayetçi olduklarını da açıkladı.

Olayın yargıya gitmeden önceki sürecini anlatan Avukat Olgun Soydan, “İki Nisan’ı üç Nisan’a bağlayan gece üst kat komşusuyla dükkan sahibi arasında sözlü bir tartışma oldu. Daha doğrusu üst kat komşusu müşterilere hakaret etti. Sözlü düzeyde kalan tartışmadan sonra taraflar birbirlerinden şikayetçi oldular. Bu olaydan sonra iki gün boyunca iş yeri denetim adı altında yoğun bir tacize maruz kaldı. 3 Nisan günü Bayraklı kaymakamı yerine Karşıyaka kaymakamı tarafından önerilmesi üzerine genel asayişi tehlikeye attığı gerekçesiyle İzmir valisi iş yerini 30 gün süreyle faaliyetten men etti. Buna yönelik idare mahkemesinde dava açtık. Ayrıca üst kat komşusunun oğlu aynı zamanda AKP MKYK üyesi ve İletişim ve Medya Başkanı Emre Cemil Ayvalı’nın isteğiyle gerçekleştiği için savcılığa şikayette bulunduk” dedi.

Soydan, "Dükkan dün valiliğin yazısı gereği belediye tarafından mühürlendi. Mahkemeden yürütmenin durdurulmasını talep ettik onunla ilgili karar bekliyoruz. Eğer çıkarsa iş yerini açacağız, çıkmazsa 30 gün kapalı kalacak. Bizler de kafe açıldıktan sonra ne gibi uygulamalar olur göreceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan Kırık Kalpler Dükkanı’nda işletme sahibi Celal Biter, MKYK üyesi Emre Cemil Ayvalı’nın babası Hasan Ayvalı’nın 2 Nisan tarihinde dükkana gelip müşterilere hakaret ve küfür ettiği, şikayetlerde bulunup iş yerini kapattıracağına dair tehditlerde bulunduğu, asılsız ihbarlarla kolluk kuvvetlerini çağırıp iş yeri faaliyetlerini engelleyecek denetimlerde bulunulduğu ve gelen polis ekiplerinin kimlik göstermesi istenmesine rağmen gösterilmediği ve polis olduğunu gösteren yeleklerin üzerinde olmadığı, iş yerinde bulunan radyo bahane gösterilerek 29 bin lira para cezasına çarptırıldıklarına dair iddialarda bulunmuştu.