CHP, geçtiğimiz haftaki Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından Adana'da Zeydan Karalar, Mersin'de Vahap Seçer, Aydın'da Özlem Çerçioğlu ve tepkilere rağmen Hatay'da Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. Senelerdir Yılmaz Büyükerşen'in yönettiği Eskişehir'de ise Belediye Genel Sekreteri Ayşen Ünlüce aday oldu.

Odatv'nin haberine göre; CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak mevcut başkan Tunç Soyer'i yeniden aday göstereceği iddia edildi.

KISITLI BÜTÇEYE RAĞMEN 20 KİLOMETRE METRO YAPTI

Üç büyükşehirin en düşük bütçelisi İzmir'de Tunç Soyer döneminde 20 kilometre raylı sistem yapıldı.

45 milyar lira ile en düşük bütçeye sahip İzmir Büyükşehir'in performansı ile ikinci sırada yer aldı. İstanbul'un bütçesi 294 milyar lirayken Ankara'nın da 56 milyar lira oldu. İstanbul 46 kilometre rayla sistem yaparken Ankara'da 0 (sıfır) kilometre raylı sistem yapıldı.

HER İKİ SEÇMENDEN BİRİ SOYER DEDİ

ALF Araştırma, Yerel Yönetimler Araştırması sonuçlarını paylaştı. Buna göre çeşitli iddiaların aksine İzmir seçmeni İyi Parti'nin attığı adımlara karşı Tunç Soyer etrafında taban ittifakı sağlamaya yöneliyor. Özellikle Dem Parti ve TİP seçmeni İyi Parti adayı Ümit Özlale'nin AKP'ye değil Tunç Soyer'e muhalefet yapmasına tepki gösterdiği görülüyor.

Izmir Soyer Anket