Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 03.29'da yaşanan sarsıntı, 14,47 kilometre derinde kaydedildi.

Açıklamada, saat 03.29'da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası 04.30'a kadar en büyüğü 2,4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini bilgisi verilerek, vatandaşların paniğe kapılmamaları çağrısında bulunuldu.

İKİ KİŞİ YARALANDI

Deprem sonrası bazı vatandaşlar sokaklara çıkarken ekipler de bölgede inceleme başlattı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iki kişinin yaralandığını aktardı. Vali Köşger’in açıklaması şöyle:

"Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm itfaiye ekiplerinin devriyede olduğunu kaydederek, "Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok” dedi.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremde minaresi yıkılan Selahattin Oğlu Camisi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki depremde panik nedeniyle 31 kişinin hastanelere başvurduğunu, yaralananlardan 3'ünün halen tedavi gördüğünü, 1'inin durumunun ağır olduğunu söyledi.

İzmir'deki yapı stokuna işaret eden Soylu şunları söyledi:

"Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Çünkü Allah muhafaza eğer böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. 4,9 deprem hasar ölçüsünü değerlendirdik ama tabii 6'lık, 7'lik, 6,9'luk, 7,9'luk bir depremde bize daha büyük bir içimizi acıtacak ve ülkemizi üzecek sorunlar ve maliyetler oluşturabilir. O açıdan burada yapı stokunu gördükten sonra, bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber bir değerlendirme yapmak gerektiği kanaatindeyiz.

KILIÇDAROĞLU: GEÇMİŞ OLSUN İZMİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter'dan İzmir'e'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"İzmir'de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi olumsuz bir haberin olmamasını temenni ediyorum. Geçmiş olsun İzmir."