Dün yapılan ev baskınlarında 32 kent arasında bulunan İzmir, Muğla ve Manisa’da yapılan ev baskınlarında siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gerekçe olarak ise kurum faaliyetleri ve sanal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar gösterildi.

İzmir’deki operasyonda Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivisti Emine İnan, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) Eşbaşkanları Rahime Turan ve Mikail Fidan ile dernek yöneticisi Zarife Sungur, Fevziye Pulat, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Aliağa İlçe Yöneticisi Ayfer Yıldırım ve Çiçek Orhan gözaltına alındı. Emniyet’teki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 isim savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

MUĞLA

Muğla’da çalıştıkları şantiyede gözaltına alınan inşaat işçileri Varol Yıldırım Çakar ile Senar Aysal, Emniyet’te alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları savcılıkça "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.

MANİSA

Manisa’da gözaltına alınan Murat Gür, Fırat Badır, Servet Güneş, Behiye Müsavar, Mahsun Deniz ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi ise Emniyet’te tutulmaya devam ediyor. Gözaltındakilerin ifade işlemlerine bugün başlanması bekleniyor.