İzmir'in Foça ilçesinde dün etkili olan sağanak sonrası sel sularına kapılan 70 yaşındaki Bülent Kaptanoğlu'nu arama çalışmaları devam ediyor. Yeni Foça Bucak mevkiinde AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve jandarma komando ekipleri tarafından yürütülen arama çalışmaları sabah saatlerinden itibaren geniş bir alana yayıldı.

ARAMA ÇALIŞMALARI GENİŞLETİLDİ

Gece boyunca kıyı bölgelerinde arama yapan ekipler, havanın aydınlanmasıyla birlikte su altı arama çalışmalarına başladı. İzmir Valisi Süleyman Elban ve AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan bölgede incelemelerde bulunarak ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Foça'da dün etkili olan sağanakta 1,5 saatte metrekareye 144 kilogram yağış düştüğü, derelerin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerinin su altında kaldığı bildirildi.

SELDE ARAÇLAR DA HASAR GÖRDÜ

Sel felaketinde birçok aracın da mahsur kaldığı, otomobillerin dere kenarındaki bariyerlere takıldığı öğrenildi. Mantar toplamak için Bucak mevkiine geldiği belirtilen emekli bankacı Bülent Kaptanoğlu'nun aracıyla birlikte sel sularına kapıldığı ifade edildi. Arama kurtarma ekipleri çalışmalarını yoğun şekilde sürdürürken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.