İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki barınma sorununu çözmek için ikisi İzmir’de biri Hatay’da olmak üzere üç ayrı atölyede konteyner üretimine başladı. İzmir’de üretilen konteynerler demonte olarak Hatay’a gönderiliyor ve orada birleştiriliyor. Bu yöntemle günde 30 konteynerin bölgeye ulaştırılması hedefleniyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Hatay ve Osmaniye’de kurulan çadırkentlerle depremzedelere hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, üç merkezde de konteyner üretiyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Belkahve’deki, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Gediz’deki atölyelerinde hazırlanan konteyner karkasları, demonte olarak Hatay’a gönderiliyor. İzmir’den gönderilen karkaslar burada kurulan atölyede birleştirilerek günde 30 konteyner ev üretiliyor. Bir TIR’la montajı yapılmış iki konteyner gönderilebilirken, uygulanan yöntem sayesinde bir tırla 15 konteyner gönderilebiliyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, şunları kaydetti:

“ŞU AN HATAY İÇİN 500 KONTEYNER HAZIRLAMAYI PLANLIYORUZ”

“Burada bir ‘konteyner kent’ kurmak için yer belirleme sürecimiz oldu. AFAD’dan yer tahsisi için bilgi bekliyoruz. Biz bu süreçte daha hızlı yol alabilmek adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri ekipleriyle burada kurduğumuz atölyede konteyner üretmeye başladık. Karkas yapılarını oluşturuyoruz, götürdüğümüzde de hemen panelvanlarla kapatarak vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Depremzedelerimizin kışı daha sağlıklı bir ortamda geçirmelerine fırsat yaratmış olacağız. Şu an Hatay için 500 konteyner hazırlamayı planlıyoruz.” 

“GÜNDE 30 KONTEYNER ÜRETİYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz da üç koldan konteyner üretimi yaptıklarını belirterek, “İzmir’de iki atölyede hazırlanan karkasları bölgeye gönderiyoruz, oradaki ekiplerimiz de birleştirme işlemini yapıyor. Bu sayede günde 30 konteyner üretimi yapıyoruz. Bu yöntem hem maliyetleri düşürüyor hem de daha hızlı üretim yapma olanağı sunuyor” açıklamasını yaptı.