İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM Genel Kurulu’nda; yurttaşlara verilen enerji desteklerinden bahsederek, “AK Parti iktidara geldiği gün söylediği şuydu, ‘Biz 2 milyon 300 bin aileye destek veriyoruz.’ Bugün geldiği rakam itibariyle 6 milyon küsür aileye destek veriyorsunuz. Bunun anlamı nedir, 2 milyondan 6 milyona yoksul sayısı arttı. Dünyanın hiçbir yerinde ‘Biz iktidara geldik, yoksul sayısını artırdık’ diye övünen iktidar tanımıyorum” dedi.  

TBMM Genel Kurulu’nda; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Genel Kurul’da aldığı sözde, dün Genel Kurul’da çıkan tartışmada AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruğu ile yaralanan ve fenalaşarak hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Saldırıyı buradan şiddetle kınıyoruz. Gazi Meclis’imizde yapılan bu saldırı, milletin iradesine ve partimize yapılmıştır. Dün yaşadığımız bu vahim olayı, bizler gibi AK Parti milletvekillerimizden birkaç kişinin haricinden hiç kimsenin tasvip edemeyeceğini düşünüyoruz. Hiç kimse dün yaşadığımız olaylara onay veremez. Fakat değerli vekilin yaptığından pişman olmadığını, üzüntü duymadığını ve özür dilemeyeceğini açıklaması, gerçekleştirilen saldırının bilinçli bir hareket olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

Yaşar, Türkiye’de siyaset kurumunun kalitesini artırmak için büyük çaba harcadıklarını söyleyerek, “Ülkemizin ve milletimiz için çıktığımız bu yolda doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de bizi bu yolumuzdan döndürmek ve kavga ortamına çekmek isteyenler, elbette olacaktır. Biz bunların hiçbirisine aldırmayacağız. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in söylediği gibi hiçbir ahlaksız yumruk bizi Hakkın ve hakikatin yolundan ayırmayacaktır” dedi.

“ENERJİ HARCAMASI YÜZDE 135 ARTTI”

Yaşar, Türkiye’nin enerji sıkıntılarına da değinerek, şunları söyledi:

“Özellikle son dönemde enerjiye ödediğimiz rakamlar artmaktadır. Sadece bu yılda Ocak- Eylül aylarında yüzde 135 artışla 73 milyar 850 milyon dolar para ödemişiz. Veriler göstermektedir ki ülkemiz enerjide tam bir bağımlılığa sürüklenirken, bu durum hem vatandaşımıza hem de devletimize ağır bir külfet getirmektedir. Kaldı ki işsizliğin önüne geçmek için her geçen gün bizim kurulu gücümüzü artırmak hem de enerji üretimine ciddi destekler vermemiz gerekiyor.”

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOKSUL SAYISINI ARTIRDIK DİYE ÖVÜNEN İKTİDAR TANIMIYORUM”

Yaşar, enerji desteklerinden bahsederek, “AK Parti iktidara söylediği gün söylediği şuydu, ‘Biz 2 milyon 300 bin aileye destek veriyoruz’. Bugün geldiği rakam itibariyle 6 milyon küsür aileye destek veriyorsunuz. Bunun anlamı nedir, 2 milyondan 6 milyona yoksul sayısı arttı. Dünyanın hiçbir yerinde ‘Biz iktidara geldik, yoksul sayısını artırdık’ diye övünen iktidar tanımıyorum” dedi.

Yaşar, elektrik dağıtımını bilinen 5 firmanın dışında kimsenin yapmadığını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Dünya 5’ten büyüktür’. Aynen katılıyoruz. Ama Türk yatırımcısı da sizin beşli grubunuzdan daha büyüktür” diye vurguladı.