İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Bingöl'de esnafı ziyaret etti ve halkla bir araya geldi. Bir yurttaş, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepki gösterdi.

Polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye daha sonra küfür ettiği kameralara yansıdı.

YURTTAŞ ŞİKAYETÇİ OLDU

Polis ekiplerine Türkkan'ın kendisine küfrettiğini söyleyen Tahir Gümren bölgeden uzaklaştırıldı. Akşam saatlerinde Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne giden Gümren, Türkkan hakkında şikayetçi oldu.

ÖNCE REDDETTİ, SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Lütfü Türkkan ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez 'ağır küfür etti' diye yayınlamışsınız" ifadelerini kullandı.

Türkkan gelen tepkiler üzerine ettiği küfrü kabul ederek Meral Akşener başta olmak üzere tüm kadınlardan ve herkesten özür diledi.