İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu önemli açıklamalarda bulundu. 

Gazete Duvar'dan Anıl Mert Özsoy'a konuşan Buğra Kavuncu, 14-28 Mayıs seçimleri sonrası yaşananların 31 Mart seçimlerine dönük 'hür ve müstakil' katılma kararlarında etkili olduğunu vurgulayarak, yakalamak istedikleri başarı oranını açıkladı. Kavuncu, "2019'da ve 2023'te aldığımız oylar bir ölçüdür. Bunları önümüze alıp değerlendireceğiz" dedi.

2019'da CHP ve İYİ Parti ittifakının zaferle çıktığı seçim yarışının ardından bu kez Ekrem İmamoğlu ile karşı karşıya gelmelerine değinen Kavuncu, "Bizi ittifakken rakip yapan asıl unsur, çalışmaların iktidar olmaya yetmediğini görmemiz oldu. Türkiye'nin üçüncü bir alternatife ihtiyacı var. Bizim ittifakımız İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı muvaffak kılmak, geleceğe taşımak için yapılmış bir ittifak değildi. Biz bir siyasi partiyiz ve sayın Ekrem İmamoğlu siyasette olduğu müddetçe kendimizi ona göre ayarlayacak değiliz" dedi.

"Kendi yolumuzda yürüme kararı aldık"

Kavuncu yine Altılı Masa ittifakını hatırlatarak, "Elimizdeki anketlerde Yavaş ve İmamoğlu öndeydi. Bu seçimi riske atmak istemedik. Bu iki ismin yardımcı olmasına yönelik teklif Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. Masaya döndüğümüzde gördüğümüz farklı oldu. Bize anlatılanla gördüğümüz manzara birbirinden ayrıydı. Bugünse kendi yolumuzda yürüme kararı aldık" şeklinde konuştu. 

"Kaybettiren ya da kazandıran değiliz"

'Kaybettiren' ya da 'kazandıran' aday olmadıklarını aktaran Kavuncu, "Kendi yolumuzu çizmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Derdimiz Ekrem İmamoğlu'na kazandırmak ya da kaybettirmek değil" ifadelerini kullandı.

Kavuncu, seçim kampanyasıyla birlikte tanınırlıklarını artırdıklarını ve yüzde 10'un üzerinde oy alacaklarını aktardı. 

"Kurum hayal satıyor, İmamoğlu ise tarih vermekten uzak"

Murat Kurum ve İmamoğlu'nun vaatlerini eleştiren Kavuncu, "Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun popülist vaatleri Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarını çözmedi. Kurum hayal satıyor, İmamoğlu tarih veremiyor" dedi. 

Buğra Kavuncu sözlerini "İlk önceliğimiz İstanbul'daki deprem sorununu çözmek olacak" diyerek bitirdi.