Sözcü'ye konuşan Dikbayır, "Vatandaş bu durumdayken ben milletvekillerine bu zammın yapılmasına karşıyım" dedi ve ekledi: "Bunu daha önce de net bir şekilde söyledim. Siz bugün emeklilere bin lira zam yaparken, milletvekillerine 20 bin lira zam yapmaya ben karşıyım. Bunu doğru bulmuyorum, ayıptır!..

"Milletvekillerine yapılan zammı belki bir nebze mazur görebiliriz. Çünkü gerçekten milletin gerçek vekilleri, şehirlere sürekli ziyaretler yapan ve vatandaşı dinleyenlerin de masrafları biraz arttı. Ama ne olursa olsun zam oranı bu kadar olmamalı."

"KEŞKE HERKES BUNU BİR KAMPANYA OLARAK GÖRSEYDİ"

Milletvekilliği maaşına yapılan zammın bir kısmını her ay düzenli bir şekilde yardıma muhtaç ailelere bağışlayacağını söyleyen Dikbayır, "Ben bunu hesap ettim, 36 bin lira fark var. Genel başkanımız basına duyurmadığı ve tek bir kare fotoğraf aldırmadığı İstanbul başta olmak üzere fakir semtlerdeki vatandaşlara maddi yardımlar yapmaya çalışıyor...

"Ben bu parayı her ay düzenli bir şekilde maddi durumu iyi olmayan bu ailelere vereceğim. Belki bu konuda benim durumum daha müsait, ama keşke herkes bunu bir kampanya olarak görseydi, milletimizin biraz kalbi ferahlardı. Üstüne basa basa söylüyorum bu zammı doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.