İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Halkların Demokratik Partisi'ne ilişkin "HDP ile görüşeceğim" açıklamasını değerlendirdi.

Kürşad Zorlu, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi konusunda, "Kılıçdaroğlu aday olduğu için ülkenin bütün paydaşlarıyla görüşecektir” dedi. katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Zorlu, şöyle konuştu:

"Bizim için görüşmenin içeriği önemli. Bu yolculukta bizi biz yapan değerler sistemi ve Anasayasa'nın ilk dört maddesi. Bunlar konusunda İYİ Parti hiçbir tartışmaya açık değildir. Bu çerçevede ilerleyecek görüşmelerin bir sıkıntısı yoktur. Ancak ortaya koyduğumuz hassasiyetlerle ilgili olabilecek herhangi gelişme elbette İYİ Parti'nin kırmızı çizgisidir."

Ne olmuştu?
Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Mart tarihinde, "Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir?" açıklamasını yapmıştı.