İYİ Parti'de CHP ile işbirliği krizi sürüyor. Partide ardı ardına isifalar ve görevden almalar gün aşırı gelmeye devam ediyor.

Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e partisinden istifa eden İbrahim Özkan'ın 'arka kapı diplomasisi' açıklaması soruldu.

Akşener, Özkan'ın iddialarını reddederek CHP'nin parti içi işlerine karıştığını ve bunu bir savaş ilanı olarak aldığını söyledi. Akşener, şunları dile getirdi:

"Bu siyasi bir partinin iç işlerine karışmak demktir. Biz bunu 1997'de Doğru Yol Partisi'nde yaşadık bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle savaş ilanı olarak kabul ediyorum varım, buyursunlar"

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti'nin İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da partisinin CHP ile işbirliğini reddetmesine tepki göstererek istifa etmişti. İbrahim Özkan, "CHP ile arka kapı diplomasisi yapıyorduk. İstanbul'da kazanılacak yerde 3 ilçe belediyesi, 25 büyükşehir belediye meclis üyesi ve CHP'li ilçe belediyelerinde birer başkan yardımcılığı verilmesi konusunda temaslarımız sürüyordu. Buğra Kavuncu bana 'Beşiktaş'ı bile verseler işbirliği yapmayacağız' dedi" ifadelerini kullanmıştı.  Özkan, CHP'li Muharrem Erkek'in de kendisiyle görüşmek istediğini iddia etmişti. Erkek, X hesabından iddiayı yalanlamıştı.