Son olarak eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti kurucu kadrolarından Durmuş Yılmaz ve yine parti merkezinde kritik görevlerde bulunan Bahadır Erdem'in istifalarının ardından İYİ Parti'de sular durulmuyor. 

Kamuoyunda istifaların temel gerekçesinin "yerel seçimde İYİ Parti'nin ittifak yapmayacak olması" olarak gözüküyor ancak Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, gündeme başka iddiaları da taşıdı. 

Selvi, "Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem’in istifasının son olmadığı söyleniyor. Şimdi gözler bir dönemler Meral Akşener'in en yakınındaki isimler olan Uğur Poyraz ve Ümit Dikbayır'a çevrilmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin iddiasına göre huzursuz olan milletvekili sayısı 10'u buluyor. 3 milletvekili ise istifa aşamasına çoktan geldi.

"YURTDIŞINA ÇIKARILAN BİR PARADAN SÖZ EDİLİYOR"

Selvi, yazısının devamında "İYİ Parti İstanbul ve Ankara’da aday çıkaracak, bu durumda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın seçimi kaybetme tehlikesi doğdu. “Biz buna karşı çıktığımız için istifa ediyoruz” diye bir gerekçe sunacaklar. Ama gerçekler farklı." iddiasında bulundu.

Selvi, şöyle devam etti: 

"İYİ Parti’de iddialar havada uçuşuyor. Yurt dışına çıkarılan bir paradan söz ediliyor. İYİ Parti’de istifalar sürecek. Huzursuz olan milletvekili sayısının 10 olduğu, hatta 3 milletvekilinin istifa aşamasına geldiği söyleniyor.

Güvendiğim bir kaynağım Meral Akşener, partide bir arınma ve temizlik süreci başlattı dedi. Temizlik süreci başladığına göre demek ki pis işler olmuş..."