İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu, Erhan Usta ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, bu kapsamda ilk ziyareti CHP Grup Başkanvekillerine yaptı.

Ziyaretler öncesinde kısa bir açıklama yapan Sunat, afet bölgelerindeki yüz binlerce yurttaşın başka illere yerleşmek durumunda kaldığına dikkat çekti. Yaklaşan seçimlere de işaret eden Sunat, İYİ Parti olarak seçim yasası değişikliği ile göç eden bu yurttaşların oylarının deprem bölgesindeki iller için kullanılmış sayılmasının yolunun açılmasını istediklerini söyledi:

“Önümüzde 18 Haziran ya da 14 Mayıs’ta yapılacak bir seçim var. Bu yerleştirilen vatandaşlarımızın, kendi illeri için oy kullanmalarını sağlayacak, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütüğü Kanunu'na bir geçici madde ilavesi veya bir anayasa değişikliği gerektiren bir konuda CHP ile konuşmaya, istişarede bulunmaya geldik.

"Önümüzdeki süreç kısa, bu süreçte de temsilde adaleti, başka illerimize ikametini alan vatandaşlarımızın kendi illeri ile ilgili milletvekili seçme iradelerini ortaya koyacak bir yapıyı oluşturmak amacımız.”

İYİ Parti yöneticileri, CHP’nin ardından, saat 13.00’te de AKP grubunu ziyaret edecek.