Haber: Ahmet Faruk İnan  / firtinahaber.com

AK Parti Ferizli İlçe Başkanlığı'nda aday adaylık başvurusunu tamamlayan Serhat Çiçek, Gazeteci Ahmet Faruk İnan'a yaptığı açıklamalarda İYİ Parti'den 2023 Genel Seçimleri'nden hemen sonra istifa ettiğini ifade etti. 

"İYİ Parti içinde yaşanan durumlarla pek bir alakası yok"


Çiçek, "2019 seçimlerinden sonra da esasen, partiden fiziksel ve ruhsal olarak uzaklaştım. 14 Mayıs seçimlerinden sonra tamamen uzaklaştım. İYİ Parti’nin kuruluş ve son dönemdeki değerleri arasındaki değişim, açıkçası beni İYİ Parti’den uzaklaştırdı. Yani aslında bu istifa ve geçiş sürecinin son zamanlarda İYİ Parti içinde yaşanan durumlarla pek bir alakası yok. Sadece tevafuk diyebiliriz belki, o zamanlar partinin içinde gördüğümüz bazı şeylerin, bugün gün yüzüne çıkmış olduğunu gördük." şeklinde konuştu.

Çiçek, AK Parti'ye katılma sebeplerini ise Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır" ilkesiyle bağdaştırarak açıkladı. "Son zamanlarda AK Parti’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ projesinin yanında, daha keskin hatlarla yer almamız lazım geldiğini düşünüyorum" diyen Çiçek, AK Parti ve MHP çevreleriyle yaptıkları istişareler sonucu bu kararı aldıklarını belirtti.

2019 Mahalli İdareler Seçimleri'ni, İYİ Parti ile Ferizli'de 16 bin 783 oydan 5 bin 520'sini alarak ikinci sırada tamamlayan Çiçek, bu kez AK Parti çatısı altında seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ferizli'de yaşanan bu siyasi dönüşüm, önümüzdeki günlerde ilçe siyasetinde nasıl bir etki oluşturacağı merakla bekleniyor.