EKONOMİ

İstihdam endeksi yıllık yüzde 15,7 arttı

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, 2021 yılının ikinci çeyreğinde sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,7 arttı.

Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri, 2021 yılı ikinci çeyrek verisini açıkladı.

Buna göre 2021 yılının Nisan ve Haziran ayları arasında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,7 arttı.

Endeks; sanayi sektöründe yüzde 14,9 arttı, inşaat sektöründe yüzde 36,9 arttı, ticaret-hizmet sektörlerinde ise yüzde 12,6 arttı.

ÇALIŞILAN SAAT ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2021 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 46 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 51,2, inşaat sektöründe yüzde 57,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 40,5 arttı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 59,1, inşaat sektöründe yüzde 59,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 47,7 arttı.

İşgücü girdi endeksleri yıllık değişim oranları (yüzde), ll. Çeyrek 2021, Grafik: TÜİK

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,1, inşaat sektöründe yüzde 4,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 3,4 arttı.

ÇALIŞILAN SAAT ÖNCEKİ ŞEYREĞE GÖRE YÜZDE 2,7 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, bu dönemde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 2, inşaat sektöründe yüzde 5 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,7 arttı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik işgücü maliyeti endeksi, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 4,9, inşaat sektöründe yüzde 1,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5 arttı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç endeksi, bu döenmde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 5,2, inşaat sektöründe yüzde 1,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5,1 arttı.