Trabzonspor ile İsviçre ekibi Basel, Türkiye'yi yerle bir eden Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından dün akşam UEFA Konferans Ligi Play-Off turunda karşı karşıya geldi. Trabzonsporlu taraftarlar, deprem sebebi ile hayatını kaybedenleri ve yardım için gelen ülkeleri bu maçta unutmadı.

Geliri depremzedelere bağışlanan, tüm Türkiye'nin kenetlenip, tribünlerde her renkten takımın bayrağının dalgalandığı müsabakaya `Vira´ grubunun koreografisi damgasını vurdu.

İzleyen vatandaşları duygulandıran, depremdeki yardımlaşmayı anlatan koreografide, arama kurtarma çalışmalarında Türkiye´ye yardım eli uzatan ülkelerin bayrakları yer aldı.

Depremden kurtarılan bir bebeği kucağında taşıyan arama kurtarma ekibinden birisinin kaskına Güney Kore, Hindistan, Fransa, Bulgaristan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Çekya, Moldova, Malezya, Macaristan, Kazakistan, Karadağ, Çin, Almanya, Kırgızistan, İspanya, Yunanistan, Polonya, Ukrayna, Avusturya, Arnavutluk, Japonya, Rusya, İtalya, Özbekistan, Romanya, İsviçre, Portekiz, Birleşik Krallık ve Hollanda´nın bayrakları yerleştirildi. Yıkılmış binalarda umut arayan iş makinelerinin de yer aldığı koreografide, enkazlar arasından yükselen bir elin tuttuğu Türk bayrağı ise dikkati çekti.

Trabzonsporlu taraftarlar, Meksika´dan gelen 150 kişilik ekibin arama kurtarma köpeği Proteo´yu da resmetti. Adıyaman´da enkaz altındaki 3 kişinin kurtarılmasında önemli rol oynayan ve operasyon sırasında hayatını kaybeden Proteo´ya `teşekkür´ mesajıyla gösterilen saygı, dünya basınında çok konuşuldu.