Alper Baran Esin'in dokuz8TV'de sunduğu Yerel Gündem isimli programa Mersin'den Sabri Borak konuk oldu. Borak, dokuz8AKADEMİ'nin Mersin'de gerçekleştirdiği eğitim ile seçim dönemine hazırlıklı girdiğini ifade etti. Borak, "Yapay zeka ile ilgili konularda büyük katkı sağladı. Alaylı ve okullu gazetecilikteki farkı gördüm. Eğitimler açığımız ortaya çıkardı ve hak odaklı gazetecilikte büyük bir katkı sağladı" bilgisini verdi.

Esin, Borak'ın sözlerinin ardından Mersin'deki yerel seçim gündemi sordu. Borak, Mersin'in 'kaynadığını' belirtti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in belediye meclisinde iktidar çoğunluğu nedeniyle çalışmalarının bölündüğünü belirterek şunları dile getirdi:

MERSİN'DE DENGELERİ BOZAN ADAY

"CHP içerisinde büyük hareketlilik var. Özel ve Kılıçdaroğlu meselesi netleşti. Fikri Sağlar'ın ismi Özel'in başkan seçilmesiyle öne çıktı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan'ın aday olması dengeleri bozdu. Güçlü bir isim. Serdar Kuyucuoğlu da Vahap karşıtı blokunda başındaki aday olarak gözüküyordu.

MHP'NİN OLASI ADAYLARI

Cumhur İttifakı'nda da kazanlar kaynıyor. 20 yıldır AK Parti Mersin'i alamadı. Şu an Mersin'de AK Parti'nin alabileceği en güçlü fırsat dönemi. Tekrar MHP'den aday gösterme bilgileri gelior. MHP'den Baki Şimşek'in ve Levent Uysal'ın ismi öne çıkyıor. Mersin'de büyükşehir kadar iki önemli iki ilçe var. Akdeniz ve Toroslar.

Buralarda CHP ve HEDEP'in ittifak yapıp yapamayacağı tartışma konusu. İttifaksız bir görev değişimi olması beklenmiyor. Şu an durum bu halde.

Halk şu an Vahap Seçer'den ve yaptığı sosyal belediyecilikten memnun ama ulaşım problemi devam ediyor. İnsanlar proje bekliyor. İlçelerin sorunları var. Vatandaş, sahilin limana heba edilmesinden rahatsız."