CHP MYK'nın aldığı kararın PM'de oylanmasının ardından geçen hafta belirlenen 226 adayın ardından bugün de 126 seçim çevresinde adayları belirledi, 35 seçim çevresinde ise ön seçim yapma kararı aldı. Bugün belirlenen adaylar arasında üç önemli büyük şehir belediyesi olan Manisa, Samsun ve Konya adayları da vardı. Konya Büyükşehir'e İsmail Sonkaya, Samsun Büyükşehir'e Cevat Öncü, Manisa Büyükşehir'e ise Cevat Öncü aday gösterildi. Muharrem Erkek'in Çanakkale'de aday gösterildiği görülürken, üç dönemdir Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığı görevini yürüten Fethi Yaşar da tekrar aday gösterildi. 

İSTANBUL'DA FATİH'E MAHİR POLAT, PENDİK'E TARIK BALYALI 

İstanbul'da da Fatih'e Mahir Polat'ın, Pendik'e ise Tarık Balyalı'nın aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Bu iki isim de hali hazırda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önemli bürokratları konumunda ve her iki ilçe de AKP tarafından yönetiliyor. 

PARTİ MECLİSİ 125 SEÇİM ÇEVRESİNDE ADAY GÖSTERDİ, 35 MERKEZDE İSE ÖN SEÇİM YAPILACAK 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlık ettiği Parti Meclisi (PM) Toplantısı'nın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclislerinde bazı belediye başkan adaylarının belirlendiğini belirterek "MYK toplantımızı gerçekleştirdikten sonra PM'de 160 seçim çevresi görüşüldü. Bu 160 seçim çevresinin 35'inde ön seçim kararı alındı. 125 seçim çevresinde ise adaylar belirlendi" dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin 3'Ü Büyükşehir olmak üzere 9 ilde kesinleşen adayları şöyle:

  • Konya Büyükşehir: İsmail Sonkaya
  • Manisa Büyükşehir: Ferdi Zeyrek
  • Samsun Büyükşehir: Cevat Öncü
  • Çanakkale: Muharrem Erkek
  • Kırşehir: Selahattin Ekicioğlu
  • Bartın: M. Rıza Yalçınkaya
  • Amasya: Turgay Sevindi
  • Ardahan: Faruk Demir
  • Kütahya: Eyüp Kahveci

Parti, önceki hafta 14 Aralık'ta 226 il ve ilçede belediye başkan adaylarını belirlemişti. Aralarında İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş, Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Bolu adayı Tanju Özcan'ın da olduğu dördü büyükşehir belediyesi olmak üzere 226 seçim bölgesinde il ve ilçe belediye başkan adayları açıklanmıştı.

İşte bugün belirlenen 126 adayın tam listesi:

1-90

2-85

4-44

Örgüt denetiminde ön seçim yapılacak olan 35 seçim çevresi ise şöyle: 

Chp Aday-1