Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün bir araya gelerek, Cumhur İttifakı'nın yerel seçim stratejisini görüşeceği öğrenildi.

İttifak kapsamında, AKP ve MHP, 30 büyükşehirde ortak adayla seçime gidecek. 30 büyükşehirden, 2019'da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa'da MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı desteklenecek. Diğer büyükşehirlerde ise AKP'nin aday göstereceği bir isme destek verilecek.

AKP DEPREM İLE SARSILAN İLLERİ İSTİYOR

Görüşmelerde, deprem illerinin yönetimini AKP'nin istediği, ancak bu illerden olan Osmaniye ve Adana'nın MHP'ye bırakıldığı kaydedildi. AKP ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AKP, 4'ünde ise MHP'nin adayının destekleneceği ifade ediliyor. Bu illerde Osmaniye'nin dışında CHP'nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'li adayın destekleneceği söyleniyor.

HÜDAPAR İDDİALARI

Cumhur İttifakı'nda yerelde işbirliğinde bazı Doğu illerinde AKP'nin, HÜDAPAR'ı destekleyeceği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak 14 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi yerel seçimlerdeki işbirliği kapsamında AKP'nin, YRP, HÜDAPAR ve DSP ile yürüttüğü görüşmeler kapsamında, HÜDAPAR'ın aday çıkarmayacağı ve AKP'nin adaylarına destek vereceği belirtildi. AKP'nin DSP ile yürüttüğü görüşmelerde ise "DSP ile AKP arasında tek bir yerde işbirliğinin yapılması kararının alındığı" kaydedildi.

HEDEF CHP'NİN ELİNDEKİ BÜYÜKŞEHİRLER

Cumhur İttifakı'nın yerel seçim stratejisi, CHP'yi hedefliyor. İttifak, 30 büyükşehirden 27'sinde ortak aday ve 27 il belediyesinde işbirliğiyle CHP'yi geride bırakmayı ve yerel yönetimlerde üstünlük kurmayı hedefliyor.