31 Mart seçimlerinde kamuoyunda Ankara, İzmir ve İstanbul sık sık tartışıldı. İstanbul için net bir yorum yapılmasa da Ekrem İmamoğlu, AKP'ye yakında anket şirketlerinde bile önde çıkıyor. Ankara ve İzmir'de de CHP'nin seçimi kazanacağı neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

AKP ve CHP arasında İstanbul haricinde en büyük çekişmeler ise  Antalya, Adana, Hatay, Eskişehir, Balıkesir, Bursa ve Manisa'da  geçecek. CHP, Manisa, Bursa ve Balıkesir'i iktidarın elinden almak isterken AKP'de Antalya, Adana, Eskişehir ve Hatay'ı istiyor. Partilerin adayları ve stratejiler bu şehirlerde dengelerin her an değişbileceğini gösteriyor.

ANTALYA

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; 2019'da CHP'nin kazandığı Antalya'da bu seçimde AKP, MHP ile ittifak halinde. CHP ise mevcut belediye başkanı Muhittin Böcek'i yeniden aday gösteriyor. İYİ Parti ve DEM Parti'nin de aday çıkarmasıyla çekişmeli bir seçim bekleniyor.

ADANA

CHP'nin 2019'da ittifakla kazandığı Adana'da bu seçimde AKP ve MHP ittifak halinde. CHP ise mevcut belediye başkanı Zeydan Karalar'ı yeniden aday gösteriyor.
İYİ Parti'nin Ayyüce Türkeş ile aday olması seçimi daha da çekişmeli hale getiriyor.

HATAY

CHP mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösteriyor. Deprem sonrası dengelerin değişmesi ve TİP/DEM gibi sol partilerin tutumu seçimi belirleyebilir.

ESKİŞEHİR

25 yıl CHP'nin yönettiği Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen aday olmayacak. AKP Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti Melih Aydın ve CHP Ayşe Ünlüce ile yarışacak.
Büyükerşen'in yokluğunda dengelerin nasıl değişeceği merak konusu.

BALIKESİR

AKP'nin son seçimde az farkla kazandığı Balıkesir'de bu seçimde CHP Ahmet Akın, AKP Yücel Yılmaz ve İYİ Parti Turhan Çömez ile yarışacak.
İYİ Parti ve CHP'nin adaylarının farklı olması seçimi etkileyebilir.

BURSA

AKP'nin 2019'da kazandığı Bursa'da bu seçimde CHP Mustafa Bozbey, AKP Alinur Aktaş ve İYİ Parti Selçuk Türkoğlu ile yarışacak.
CHP ve İYİ Parti'nin ayrı aday göstermesi AKP'nin işini kolaylaştırabilir.

MANİSA

MHP'nin elindeki tek büyükşehir Manisa'da bu seçimde MHP Cengiz Ergün, CHP Ferdi Zeyrek, AK Parti aday belli değil ve Gelecek Partisi Selçuk Özdağ ile yarışacak.
Özdağ'ın adaylığı AKP ve MHP'den oy alarak CHP'nin kazanma şansını artırabilir. Özgür Özel'in memleketi olması ile kentte CHP'nin kazanacağı yönünde bir hava var.