İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 1 Mayıs kutlamalarına müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul’da yasağa rağmen dört bir koldan Taksim Meydanı'na yürüyerek 1 Mayıs'ı kutlamak isteyenlere müdahale eden polis yüzlerce kişiyi gözaltına aldı. Taksim Meydanı’ndan sonra İstanbul’un birçok noktasında siyasi parti temsilciler, işçiler, emekçiler, gençler kutlama yapmak için sokaklara çıktı. Polisin müdahaleleri sonrasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Birleşik Mücadele Güçleri, 1 Mayıs’ı kutlamak için Esenyurt Meydan’a yürümek istedi. Polis, Birleşik Mücadele Güçleri üyelerinin yolunu Balık Yolu Caddesi’nde kesti. Polisin müdahalesi sonucunda 4 kişi gözaltına alındı. Polis müdahalesi çevrede durun yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
Kaldıraç okurları Ataşehir 1 Mayıs Mahallesi’nde yürüyüş yaptı. Yürüyüş yapan Kaldıraç okurlarına müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
POLİS ATEŞ ETTİ
Birleşik Mücadele Güçleri ve Sarıgazi Özgürlük Meclisi Sarıgazi’de 1 Mayıs’ı kutlamak için yürüyüş düzenledi. “Açlığa, yoksulluğa, sömürüye karşı direnişi yükselt” yazılı pankart taşıyan grubu polis havaya ateş ederek gözaltına aldı.
‘İRADEMİZİ TESLİM ETMEYECEĞİZ’
Halkevleri, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri ise Okmeydanı’nda yürüyüş düzenledi. Mahallede “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan” sloganı ile yürüyüş yapan grup, “Devrimciler olarak irademizi bu yasaklara teslim etmeyeceğiz. Devrimciler işçi sınıfının iktidarı için mücadeleye devam ediyor” dedi.