Yer yer şiddetini artırarak etkisini sürdüren yağış nedeniyle İstanbul’da bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu. Esenyurt Pınar Mahallesi’ndeki Haramidere’nin taşması sonucu 19 Mayıs Bulvarı ve çevresindeki sokaklar araç ve yaya geçişine kapatıldı. Dere kenarındaki evleri ve iş yerlerini su basarken bölgeye emniyet, itfaiye, zabıta, 112 Acil Servis ve Esenyurt Belediyesi arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ev ve iş yerlerinde mahsur kalan çok sayıda vatandaşı kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Beykoz’da da sağanak yağmur sebebiyle caddeler ve bazı evler su altında kaldı. Yalıköy Mahallesi Meydan Sokak'ta beş katlı bir binaya yıldırım düşmesi sonucu bodrum katta yangın çıktı. Yangın söndürülürken, bodrum kattaki dairesinde mahsur kalan bir kişi kurtarıldı.

AFAD’A 215 İHBAR YAPILDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"İstanbul il genelinde gece saatlerinde başlayan ve halen devam eden şiddetli yağışlar neticesinde ev ve işyerlerinin bodrum katlarında su basması olayları meydana gelmiştir. Esenyurt'ta sağanak yağış nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımız güvenli bölgelere tahliye edilmiştir. İstanbul il genelinde toplamda 215 ihbar alınmıştır. Sakarya ve Bursa il AFAD müdürlüklerimizden bölgeye takviye ekipler görevlendirilmiştir. Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet ekipleri de çalışmalara destek vermektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

SELZEDELERE YARDIM

İstanbul Esenyurt'ta selin neden olduğu baskınlar sonrası gün ağarmasıyla hasar tespit çalışmaları başladı. Bakan Soylu, ilçede can kaybı yaşanmadığını belirterek, evlerini su basan vatandaşlara 5'er bin lira, iş yerlerini su basanlara da 10'ar bin lira ilk etapta nakit yardımı yapılacağını bildirdi.

YENİ UYARI

Dün İstanbul'da birçok su baskınına sebebiyet veren şiddetli yağışın ardından AFAD'dan yeni bir uyarı geldi. Açıklamada İstanbul dahil 7 il için sel, su baskını, yıldırım riskine karşı tedbirli olması istenirken AFAD ekiplerinin de teyakkuza geçtiği bildirildi.

Yağış konusunda İBB’den de şu uyarı geldi: 

"İstanbul’da cumartesi 22.00’da başlayan sağanak yağışların bu akşam saatlerine (20.00) kadar etkili olması bekleniyor. Gün boyunca teyakkuzda olan İBB ekipleri tüm İstanbul’daydı. Sarıyer’de metrekareye 113 kg yağış düştü. İstanbul’da dakikada 65 şimşek çaktı. AKOM’un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre, bugün akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağışların süreceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde yaşanan kuvvetli sağanak yağmur, yoğun yıldırım ile Başakşehir, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü ilçelerinde etkili oldu. Anlık şimşek verisi haritalarından, dakikada 65 şimşek çakmasının yaşandığı görüldü. Meteorolojik verilere göre İstanbul’da bayramın geri kalan günlerinde yağış beklenmezken, yeni hafta boyunca sıcaklık 28 ile 31 derece aralığında seyredecek."