CHP, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Parti, aday belirleme sürecinde kamuoyunun ve örgütün görüşünü almak için anketler yapacak. Ayrıca, milletvekilleri ve parti meclisi üyeleri illerde öne çıkan aday isimlerini tespit edecek.

Anket ve profil tespit çalışmalarının aralık sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

İSTANBUL'DA HEDEF 25 İLÇE

CHP, İstanbul'da ilçe belediye sayısını 25'e çıkarmak hedefinde. Bu doğrultuda, parti, yönettiği ve kazanmaya yakın olduğu ilçelerde saha çalışmalarına ağırlık veriyor.

İddiaya göre, İstanbul'da Avcılar, Bakırköy, Kadıköy, Şişli, Sarıyer, Maltepe, Ataşehir, Adalar ve Esenyurt belediye başkanlarının değişmesine kesin bakılıyor. Beşiktaş, Kartal, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Büyükçekmece'de mevcut belediye başkanlarının değişmesi beklenmiyor.

SEÇİM GECELERİNİN TARTIŞMALI İSMİ ADIGÜZEL'İN İSMİ ATAŞEHİR İÇİN GEÇİYOR

Ataşehir'de Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu ve geçtiğimiz son genel seçimde CHP'nin bilişim sistemindeki aksaklıklar nedeniyle ismi öne çıkan CHP'li Onursal Adıgüzel'in ismini öne çıkması dikkat çekti.

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre; Çatalca'da Erhan Güzel, Silivri'de ise Doruk Bulut isimleri adaylıkta öne çıkıyor.

KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN BUGÜN SON GÜN

Kamu görevlilerinin aday olabilmesi için bugün son gün.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı gereği, kamu görevlilerinin yerel seçimlerde aday olabilmesi için bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.