İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan'da 2 kişinin öldürüldüğü silahlı kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında yakalanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 18 Şubat'ta İslambey Mahallesi'ndeki bir çay ocağının önünde çıkan silahlı kavgaya ilişkin çalışma yürüttü.

Yapılan incelemede, amcası tarafından işletilen çay ocağında bulunan Hasan C'nin (32), alacak verecek meselesinden husumetli olduğu Yiğit K. (22) ve beraberindeki Alpay G. (25), Alparslan A. (26) ve Enescan A. (19) ile tartıştığı anlaşıldı.

Tartışmanın büyümesinin ardından tarafların birbirine silah çektiği, çıkan kavgada Hasan C. ile karşı gruptaki Alpay G'nin yaralandığı belirlendi.

Hasan C. ile Alpay G. sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirirken şüpheliler Yiğit K, Alparslan A. ve Enescan A'nın ise olay yerinden kaçtığı öğrenildi.

Çevredeki güvenlik kameralarına ait görüntüleri izleyip saha çalışması yapan polis ekipleri Alparslan A'yı 9 Mart'ta gözaltına aldı.

İşlemlerinin ardından 10 Mart'ta adliyeye sevk edilen şüpheli Alparslan A. tutuklandı. Soruşturma kapsamında firari Yiğit K. ile Enescan A. da önceki gün gözaltına alındı.

Yakalanan Yiğit K'nin üzerinde olayda kullandığını beyan ettiği tabanca ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.