Siyasi sözler içeren şarkıların yasak olduğu Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in Ekim Yağmuru şarkısı tartışma konusu oldu.

Şarkının siyasi anlamlar içerdiği belirtildi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ülkeyi temsil edecek şarkıyı ve sanatçıyı belirlenyen devlet televizyonu Kan'a  çağrı yaptı. Kan, şarkıyı değiştirme kararı aldı.

ŞARKI SÖZLERİNDE NE VAR?

ArtıGerçek'in haberine göre; İsrail'in ilk tercihi olan "Ekim Yağmuru" (October Rain) isimli şarkıyı, Eden Golan isimli şarkıcı seslendiriyor. Şarkının ismini, 7 Ekim saldırılarından aldığı düşünülüyor. Aynı zamanda, "Nefes alacak alan kalmadı", "Hepsi iyi çocuklardı, her biri" ve "Size kim erkekler ağlamaz dedi" gibi sözlerle de, 7 Ekim'de sığınaklara gizlenmek zorunda kalan ve Gazze sınırına yakın bir kibbutzda öldürülen İsraillilere atıfta bulunulduğu yorumları var.

Eurovision Şarkı Yarışması bu sene geçen yılın kazananı olan İsveç'in Malmö kentinde, 7-11 Mart tarihlerinde düzenlenecek. İsrail yarışmayı geçmişte dört kez kazanmıştı.

Öte yandan, Eurovision'da ilk kez siyasi bir kriz de yaşanmıyor. 2009 yılında Gürcistan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e açık bir göndermede bulunan "We Don't Wanna Put In" şarkısı EBU tarafından reddedilmişti. Gürcistan, yarışmadan çekilmişti.