İsrail’de, 16 yaşındaki bir kız çocuğuna 30 kişi cinsel istismarda bulundu. Ülkede infiale neden olan cinsel istismar olayında 2 kişi gözaltına alındı.

İsrail'in Eliad kentinde 16 yaşındaki bir kız çocuğu 30 erkeğin cinsel istismarına maruz kaldı. Ülkede infiale ncinsel istismar faillerinin adalet önünde hesap vereceğini söyledi. Independent Türkçe'nin Times of İsrael gazetesinden aktardığına göre saldırı sırasında alkolün etkisi ile kendinde olmayan kız çocuğu otel odasında cinsel istismara maruz bırakıldı. Habere göre arkadaşları yardım etmeye çalıştı ancak başaramadı. Times of Israel gazetesi ise polisin, iki kişiyi tutukladığını, diğerlerinin arandığını ve suçu işleyenlerin bazılarının cep telefonlarıyla görüntü kaydı aldığını yazdı. Habere göre şüphelilerden biri, ’30 kişinin kızla ilişkiye girdiğini, rızasının olduğunu’ iddia etti. 20’li yaşlardaki iki şüphelinin kimlikleri ise açıklanmadı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz geçen Cuma günü polise gidip şikayetçi olan çocuğa destek verdiği Twitter mesajında, “Kalbim seninle, yalnız değilsin” ifadelerini kullandı. Gantz, soruşturmanın titizlikle yürütüleceğini ve suçluların gereken cezayı alacağını vurguladı.

"İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇ"

Başbakan Binyamin Netanyahu paylaştığı tweet’te “Bu şok edici bir olay. Söyleyecek başka kelime yok. Bu yalnızca bir kız çocuğuna karşı değil, insanlığa karşı işlenmiş bir suç ve her türlü kınamayı gerektiriyor. Sorumluları adalet önünde hesap vermeli” ifadesini kullandı.