DÜNYA

İsrail ordusu, rehine takası anlaşmalarında serbest bıraktığı 100 Filistinliyi tekrar gözaltına aldı

İsrail ordusu, Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirilen rehine takası anlaşmaları kapsamında serbest bıraktığı 100 Filistinliyi tekrar gözaltına aldı.

Abone Ol

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı Ekim 2023 tarihinden bu yana yürütülen rehine takası anlaşmaları çerçevesinde tahliye edilen 100 Filistinli, İsrail güçleri tarafından yeniden gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Filistin Esirler Cemiyeti tarafından konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı. Söz konusu açıklamada, İsrail makamlarının daha önce serbest bırakılmış olan Filistinli eski tutukluları hedef almaya devam ettiği ifade edildi.

TAKAS ANLAŞMALARININ İHLALİ VURGUSU

Yapılan resmi bilgilendirmede, Gazze saldırılarının başlangıcından itibaren kademeli olarak serbest bırakılan Filistinlilerden 100'ünün tekrar alıkonulduğu kaydedildi. Bu uygulamanın, imzalanan takas anlaşmalarının ihlali anlamına geldiği vurgulanırken, Filistinli tutukluların her zaman hedef teşkil ettiği belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonlarının başladığı Ekim 2023'ten bugüne kadar gerçekleştirilen çeşitli takas süreçlerinde, toplamda 3 bin 985 Filistinli serbest kalmıştı. Yapılan yeni gözaltı operasyonlarının, yürütülen diplomatik süreçlere yönelik etkileri tartışılmaya devam ediyor.