Pembe Köşk olarak bilinen İsmet İnönü Evi, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" dolayısıyla 29 Ekim-26 Kasım arasında ziyarete açılacak.

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, yaptığı yazılı açıklamada, Pembe Köşk'ün senede iki defa ziyarete açıldığını ve her seferinde değişik konular işlendiğini belirtti.

Müzede bu yıl, "Cumhuriyet'in 100. Yılında-İlk On Yılın Hikayesi" konulu fotoğraf, belge ve obje sergisi yer alacağını bildiren Toker, şunları kaydetti:

"Pembe Köşk olarak bilinen İsmet İnönü Evi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29 Ekim-26 Kasım 2023 tarihlerinde her gün 10.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında okullarımızın ve halkımızın ziyaretine ücretsiz olarak açılacak.

Pembe Köşk'te Cumhuriyet'in ilk 10 yılının hikayesini bulacaksınız. İzmir İktisat Kongresi, Ankara'nın Başkent oluşunun kanun teklifi, Şapka Devrimi, Gazi Mustafa Kemal'in yeni harfler ile İsmet Paşa'ya yazdığı ilk mektup, Lozan Barış Antlaşması ile ilgili belgeler, açılan Uşak, Alpullu, Eskişehir şeker fabrikalarından, Sivas, Erzurum, Isparta demir yollarından ve İş Bankası, Merkez Bankasının kuruluş yıllarından fotoğraflar ve objeler yer alacak."