Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugün yazdığı yazıda 12 askerin yaşamını yitirdiği geçici askeri üsle ilgili önemli görüntüler ve bilgiler paylaştı.

Pençe Kilit Operasyonu’nda iki günde 12 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili kaleme aldığı yazısında Hakurk Sur Tepe'deki askeri üs bölgesine ait bir asker tarafından çekilmiş fotoğrafı gösterdi.

"Böyle geçici üs mü olur?"

“Çadırlar yarıya kadar kara batmış, bazıları kara gömülmüş, böyle geçici üs mü olur” diye tepki gösteren Saymaz, "Kuzey Irak’ta bu şekilde kaç üssümüz var? Bilmek istiyoruz... Kaç Mehmetçik kara batmış çadırlarda elinde silahla bekliyor?” sorusunu yöneltti.

Saymaz'ın konuştuğu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanlarından emekli Albay Orkun Özeller de “Önceki yıllarda da yaptık aynı hataları. Üsleri adam gibi tahkim etmeden personelimizi getirdik, zaman içinde tahkim edilmesini bekledik” dedi.

Irak'ın kuzeyinde de görev yapmış olan Özeller, Pençe-Kilit Operasyonu’nu eleştirerek, “Hulusi Akar bizi soktu, şimdi geri çıkamıyoruz. Mutlaka hudut hattına yanaşmamız gerekiyor” görüşünü savundu.

Ayrıntılı bilgilerin kamuoyuna açıklanması gerektiğini kaydeden Özeller, “Şehadet duygusunun sömürüsünden dolayı ‘hata yapıldı’ diyemiyoruz. Kimse sorgulayamıyor. Aklı başında herkes bu kadar derinde bir hareket yürütülmesini doğru bulmaz” ifadelerini kullandı.

Yazının ilgili kısmı şu şekilde:

"Pençe-Kilit’te görevli askerlerin çektiği kimi görüntüleri izlemişsinizdir.

Geçici üs bölgesinde çadırlar yarıya kadar kara batmış.

Bazıları kara gömülmüş. 

Tipiden göz gözü görmüyor. 

Görüntüyü çeken asker “21 Kasım 2023. Sur Tepe. Çadırlarda kalıyoruz” diyor.

PKK, 23 Aralık’ta bu üsse sızdı.   

Bilgi notundan aktarıyorum:

“Şehit Piyade Uzman Çavuş Alpay Aras-3 Operasyonu kapsamında Sur Tepe Geçici Üs Bölgesi’nde harekat icra eden 1/Dağ ve Komando Tugayı’na TÖM’ler (PKK’lılar) tarafından sızma girişiminde bulunulmuştur.”

Notta altı askerin şehit düştüğü, altısının yaralandığı belirtiliyor.

Sormak isterim:

Böyle geçici üs mü olur? 

Mehmetçik, geçtim PKK’nın sızma girişimini, yabani hayvan saldırısına ve donmaya karşı bile korunaksız değil mi?"