İSTANBUL (AA) - Yerli ve yabancı toplam 424 buluşun sergilendiği 8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (İstanbul International Invention Fair-ISIF'23) başladı.

Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ve Avrupa Patent Ofisi iş birliğiyle düzenlenen "ISIF İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nın 8'incisi, bu yıl da TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında yapılıyor.

TEKNOFEST bünyesinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen ve 424 buluşun sergilendiği fuarın açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurdele kesiminde konuşan Varank, fuarda gençlerin ve mucitlerin kendisini gösterme fırsatı yakalayacağını belirterek, organizasyonun buluşçular ile yatırımcıları bir araya getireceğini söyledi.

Varank, "Günün sonunda başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yanından farklı fikirleri, projeleri ve buluşları değerlendirerek neticeye varacağız. TEKNOFEST kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumumuzun düzenlediği ISIF İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

- 31 ülkeden 424 buluş sergileniyor

TEKNOFEST bünyesinde 1 Mayıs'a kadar sürecek İstanbul Uluslararası Buluş Fuarında 31 ülkeden 286'sı yerli ve 138'i yabancı olmak üzere toplam 424 buluş sergileniyor.

Fuar kapsamında 29 Nisan'da düzenlenecek ödül törenine Avrupa Patent Ofisi Başkanı Antonio Campinos da katılacak.

Etkinlikte sergilenen buluşlar arasından seçilen buluşçulara farklı kategorilerde "ISIF'23 Uluslararası Buluş Fuarı Organizasyon Ödülleri" ve "ISIF'23 Uluslararası Buluş Fuarı Özel Ödülleri" takdim edilecek.