Gebze'de ABD'li bir firmaya ait fabrikanın eski çalışanı, yedi emekçiyi rehinm aldı. İbrahim H, eylemi Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılması için yaptığını söyledi. Saatler süren olayda, polisler İbrahim H'yi etkisiz hale getirip emekçileri kurtardı.

Rehine krizi yaşandığı vakit, doğum günü kutlaması da dikkat çekti.  Rehin alınan kişilerden birinin doğum günü olması dolayısıyla önceden hazırlık yapan iş arkadaşları, İbrahim Y. isimli saldırgandan izin istedi.  

Zanlının izin vermesi üzerine doğum günü kutlaması yapıldı.

Kocaeli Gündem'den Hakan Süer'in kriz sürerken İbrahim Y. ile yaptığı telefon konuşması ortaya çıktı. İbrahim Y'nin Süer ile konuşmasındaki rahatlığı dikkat çekti.

Süer'in, 'Ama orada 7 masum insan var. aileler tedirgin' demesi üzerine, “Evet, şu an oturup konuşuyoruz. hatta doğum gününü kutladık. Şu an bir sıkıntımız yok. ağrı kesicimiz var. şu an bir sıkıntımız yok. ihtiyacımız yok. açılık durumumuz yok. biraz buruk havamız var. ama yine de muhabbet ediyoruz” şeklinde yanıtladı.

Süer, 'Şöyle bir şey yapabilir miyiz. aileleri merak ediyor. sizi görüntülü arasam. onlarda görse rahatlasa ' şeklinde konuşunca, Yeşil, “tamam ben bir sorayım dedim” diyerek telefonu kapattı.

Üzerinde düzenek mi var? Korkuyor mu rehineler? Sorusuna , ise önce rehinelere “ Korkuyoruz mu arkadaşlar?” diye sorduktan sonra , “Tabii haliyle arkadaşlarda biraz korku var.” dedikten sonra “ Onlarla da konuşturur musunuz bizi diafonu açsak?” deyince, “Ama sende, tamam hakan bey konuşmak istemiyorlar” dedi. Süer,

bunun üzerine 'Sizinle konuşalım o zaman' dedi. Şu an Bir şey söylemeyeceğim belki ilerleyen saatlerde” dedi.