İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Engin Aksoy, derneğin, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir bir şekilde büyümesi ve katma değerli uluslararası doğrudan yatırımların ülkeye çekilmesi için oluşturulacak politikalara katkı sağlayarak daha güçlü bir Türkiye için yeni dönemde de şevkle çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

İş dünyası temsilcileri, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YASED Başkanı Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunurken, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve TBMM'ye giren milletvekillerini tebrik etti.

Derneğin doğrudan yatırım konusundaki önemine işaret eden Aksoy, "(Dernek) Ülkemizdeki doğrudan uluslararası yatırımların yüzde 85'ini temsil eden derneğimiz ekonomimizin sürdürülebilir bir şekilde büyümesi, katma değerli uluslararası doğrudan yatırımların ülkemize çekilmesi ve ülkemizin rekabetçiliğinin artırılması hedefiyle yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik olarak oluşturulacak politikalara katkı sağlayarak daha güçlü bir Türkiye için yeni dönemde de şevkle çalışmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

- "Ekonomik potansiyelimizin tam anlamıyla ortaya çıkaracağına yürekten inanıyoruz"

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün de sonucun Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olması temennisinde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte belirsizlik ortamını geride bıraktıklarını, artık Türkiye'nin geleceğine ve temel meselelerine odaklanmanın tam zamanı olduğunu belirten Düzgün, şu ifadeleri kullandı:

"İkinci yüzyılımızı planlamak, ekonomik ve sosyal alanlarda güçlü adımlar atmak için tüm enerjimizi birleştirmeliyiz. TPF bünyesinde yer alan yerel zincirler olarak, devletimizin yanında durmaya ve her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. Bu süreçte ülkemizin ekonomik istikrarını güçlendirmek, büyümeyi sürdürmek ve istihdamı artırmak için kararlılıkla çalışacağız. Yerel zincirler olarak, yerel üretimi desteklemek ve yerli markalarımızı güçlendirmek için çaba sarf edeceğiz. Yerel girişimcilerin büyümesini teşvik edecek adımlar atacak ve Türk ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz."

Aynı zamanda rekabetçiliği artırmak ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için sürekli yenilik ve iyileştirmeler yapmaya devam edeceklerini aktaran Düzgün, "Önümüzdeki süreçte sektörün karşılaştığı zorlukları ve ihtiyaçları da sizlerle gündeme getirerek ortak çözümler bulmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte tek yürek halinde hareket edip, daha da güçleneceğine ve ekonomik potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkaracağına yürekten inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türk tekstil sektörü Türkiye Yüzyılı'na hazır"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz ise yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında, "güven, istikrar ve üretime dayalı ekonomi modelinin güçlendirileceğini" vurgulamasına işaret ederek, bu durumun ithalatta artan haksız rekabetle karşı karşıya kalan tekstil sektörüne motivasyon olduğunu bildirdi.

Öksüz, "Türk tekstil sektörü olarak sağladığımız istihdam, devasa üretim gücümüz ve 13 milyar doları bulan ihracatımızla Türkiye Yüzyılı'na hazırız. Türkiye ekonomisinin mihenk taşı olan sektörümüz; daha fazla üretim, ihracat ve istihdamla, ülkemizin ekonomisine katkı sunmaya var gücüyle devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

- "Gerçekleştirilecek atılımların destekçisi olacağız"

Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinde Türkiye'nin bir kez daha demokratik olgunluğunu tüm dünya kamuoyuna yansıttığını bildirdi.

Güral, "Yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülke olarak ekonomik ve sosyal alanlarda yeni başarılara imza atmamızı temenni ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımızı seçim başarısından dolayı yürekten tebrik ediyorum. İş dünyası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerçekleştirilecek atılımların destekçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

- DEGÜDER'den Afet Bakanlığı çağrısı

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan da seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM'ye giren milletvekillerini tebrik etti.

Türk milletinin demokrasi geleneğine uygun şekilde gerçekleşen 14 günlük seçim maratonunda sandık başına gidip tercihini yaptığını belirten Türkkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Yaşadığımız elim depremler sonrası ülke genelindeki riskli yapı stoku konusunun hızlı şekilde ele alınması gerekiyor. Bu konuda güçlendirmenin öneminin de vurgulanması elzem. Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı Afet Bakanlığı'nın kurulmasıyla deprem bölgesinin yeniden imarı ile kentsel dönüşüm ve güçlendirme konularında daha hızlı yol alınabilir. Biz de dernek olarak daha güçlü bir Türkiye için yeni dönemde de katkı sağlamaya ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz."