İrem yazısında Gülen'e "Fetuş" diye hitap etmişti. İrem, 2016'da Twitter hesabından "17 yıl önce.. Fethullah Gülen'in 1 milyar TL. tazminat davası açtığı yazı" notuyla o dönemde yazdığı yazıyı ve tazminat ödediği haberi tekrar paylaşmıştı.

FETÖ TEHLİKESİNİ ÇOK ÖNCEDEN GÖRMÜŞTÜ

AKP ve FETÖ arasındaki ipler kopmadan ve AKP'li siyasetçilerin Gülen'e "Hocaefendi" dediği günlerde İrem'in "Fetuş" demesi yeniden gündeme geldi. Ünlü sanatçı 15 Temmuz darbe girişiminden 17 yıl önce Antalya'da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi'nde "Barış" başlığıyla bir köşe yazısı yazmış ve Gülen'e "Fetuş" diye hitap etmişti.

Bunun üzerine İlhan İrem'e dava açan Fethullah Gülen, sanatçıdan 1 milyar lira manevi tazminat istemişti. Mahkeme, İlhan İrem'in 300 milyon lira ödemesine karar vermişti.

İrem yazısını, "Türkiye Cumhuriyeti'nin, Kemalist devrimlerin sarsılmaz bekçileri olarak, seni bu coğrafyada bekliyoruz. Gel de, içten pazarlıklı hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör" sözleriyle bitirmişti.

"ALDATILDIK DİYENLERİN PARALEL OLDUĞU YILLARDI"

İrem, 5 yıl önce de Sözcü'ye verdiği röportajda konuyla ilgili, "17 yıl önce, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e iktidar çevrelerinin 'Hocaefendi' dediği günlerde siz 'Fetuş' demiştiniz. Başınıza neler gelmişti" soruya şöyle yanıt vermişti:

"Şimdilerde 'aldatıldık' diyenlerin birçoğunun paralel yapı ile paralel oldukları yıllardı. O yazı üzerine Fethullah Gülen, 1 milyar liralık tazminat davası açtı. Mahkeme 300 milyona karar verdi ve davayı Fethullah Gülen kazandı. O yıllar sahnelerden uzak durduğum, konser vermediğim yıllardı. Bu nedenle çalışmalarıma bir engelleme girişiminde bulunup bulunmadıklarını bilmiyorum."