IranWire'ın haberine göre İranlı bir şarkıcı, ülkeyi yaklaşık dört aydır kasıp kavuran hükümet karşıtı protesto hareketini destekleyen şarkılar yayınladığı için tutuklandı.

Akrabalarına göre Fardin Naji, 7 Ocak'ta silahlı kuvvetler Tahran'daki evine  yapılan baskınla gözaltına alındı.

Ailesiyle yaptığı kısa bir telefon görüşmesinde şarkıcı, Tahran'daki Evin Hapishanesi'nin 209. koğuşundaki tek kişilik hücreye nakledildiğini söyledi. 

Naji kısa bir süre önce kişisel Instagram hesabında, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlaki açıdan polis tarafından gözaltında öldürülmesinin tetiklediği gösterilere yönelik kanlı devlet baskısının kurbanlarını öven iki şarkı yayınladı.

Aktivistler, protestoların başlamasından bu yana güvenlik güçlerinin 500'den fazla kişiyi öldürdüğünü ve 18 bin'den fazla kişiyi tutukladığını söylüyor.

Gösterilerle ilgili olarak yaklaşık 20 kişiye idam cezası verildi. Bunlardan dördü şimdiye kadar İran tarafından idam edildi.

Giderek artan sayıda İranlı sanatçı, şarkıcıların yeni şarkılar yayınlamayı veya konserlerde yer almayı reddetmesiyle 1979 İslam Devrimi'nin kurduğu teokrasiye karşı en ciddi meydan okumalardan birini temsil eden protesto hareketine desteğini dile getiriyor.