İran'ın başkenti Tahran'da, 16 yaşındaki bir kız çocuğunun hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. Çocuğun ismi, Hengaw İnsan Hakları Örgütü tarafından Armita Garawand olarak duyuruldu. Çocuğun metroda ahlak polisinin saldırısına uğradığı iddia edildi. Bilinci kapalı bir şekilde arkadaşları tarafından metrodan indirilen çocuğun görüntüleri, güvenlik kamerasına yansıdı.

'AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR'

Hükümet yetkilileri iddiaları yalanladı. İranlı yetkililer, Garawand'ın düşük tansiyon nedeniyle bayıldığını ve güvenlik güçlerinin bir dahli olmadığını öne sürdü. Garawand'ın 'başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle' ahlak polisi tarafından darbedildiğini aktaran Hengaw, çocuğun ağır yaralı bir şekilde başkentteki Fecr Hastanesi’ne kaldırıldığına ve güvenlik gözetimi altında tutularak 'ailesi de dahil olmak üzere hiç kimsenin kendisini ziyaret etmesine izin verilmediğine' dikkat çekti.

GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Şark Gazetesi muhabiri Meryem Lutfi’nin Garawand’ın haberini yapmak için pazartesi günü Fecr Hastanesi’ni ziyaret ettiği sırada gözaltına alındığını ve daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.