İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin ikinci raporunu yayımladı. Raporda, elektronik harp müdahalesi veya sabotaj bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

Rapora göre, helikopterin bakım ve onarım kayıtlarında bir sorun bulunmadı. Kazadan 69 saniye öncesine kadar mürettebatla iletişimde herhangi bir acil durum veya kesinti yaşanmadı.

Helikopterin kalkış güzergahı olan Tebriz'den Ağbend Köprüsü ve Kızkalesi Barajı'na kadar hava durumu uygundu. Ancak dönüş güzergahındaki hava durumunun kazaya etkisi daha detaylı araştırılacak.

Helikopterin parçalarında yapılan incelemelerde sabotaj veya elektronik harp müdahalesine dair bulgu tespit edilmedi. İncelemeler kazanın asıl nedeni bulunana kadar devam edecek ve sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak.

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılışı töreninden dönerken geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Kazada, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve 8 yetkili de yaşamını yitirmişti. İlk inceleme raporunda da helikopterde mermi veya benzeri harici cisim izine rastlanmadığı belirtilmişti.