EKOLOJİ-ÇEVRE

İnşaat mahkeme kararıyla durdurulmasına rağmen SİNPAŞ kararı tanımıyor: Alana beton mikseri sokuldu

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kızılbük’te Sinpaş GYO ‘hukuku hiçe sayarak’ doğayı talan etmeye devam ediyor. Mahkeme kararı ve belediyenin mührünü takmayan şirket, geceyarısı inşaat alanına beton mikseri sokarken görüntülendi.

Abone Ol

Muğla 3’üncü İdare Mahkemesi 3 Ağustos’ta Kızılbük’te inşaatı süren Sinpaş GYO projesine ilişkin ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararını iptal etmişti. Mahkeme kararından beş gün sonra belediye inşaat alanını mühürlemişti. Hatta daha sonra Sinpaş da çalışmaları Danıştay kararına kadar durduracağını açıklamıştı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/Marmaristen%C4%B0mdat?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Marmaristenİmdat</a><br>Mahkeme kararıyla inşaatı mühürlenen Sinpaş/Kızılbük yasa tanımıyor.Nöbetimizin 4.gününde mühürlü alana beton mikseri 00:16da girdi.6 dakika sonra ise zabıta.Üzerine 3 zabıta ve 1 polis kontrolü oldu.Mikseri gören yetkili yok!Uçtu mu <a href="https://twitter.com/marmarisbeltr?ref_src=twsrc%5Etfw">@marmarisbeltr</a> <a href="https://twitter.com/TC_icisleri?ref_src=twsrc%5Etfw">@TC_icisleri</a> <a href="https://t.co/jaRGmIx1CR">pic.twitter.com/jaRGmIx1CR</a></p>&mdash; Marmaris Kent Konseyi (@KonseyMarmaris) <a href="https://twitter.com/KonseyMarmaris/status/1559338919598211074?ref_src=twsrc%5Etfw">August 16, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Marmaris Kent Konseyi dört gündür inşaat alanında nöbet tutuyor.

Nöbet tutan çevre aktivistleri geceyarısı inşaat alanına beton mikseri girdiğini raporladı. Mikser alana girdikten altı dakika sonraysa üç zabıta ve bir polis kontrolü oldu. Ama çevre aktivistlerinin aktardığı bilgilere göre yetkililer beton mikserini ‘görmemiş’. Bunun üzerine “Mikser uçtu mu” sözleriyle tepki gösterdiler.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Yeni yerimizin avantajı. <br>Bu görüntüyü az önce kaydettik. Mühürleme işlemine rağmen inşaat halen devam ediyor. <br>Sesimiz olup yaygınlaştırmanız ve duyurmanız ricası ile.<a href="https://twitter.com/hashtag/MilliPark%C4%B1Sinpa%C5%9FaVermeyece%C4%9Fiz?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#MilliParkıSinpaşaVermeyeceğiz</a> <a href="https://t.co/bUc7CHbFfI">pic.twitter.com/bUc7CHbFfI</a></p>&mdash; Marmaris Kent Konseyi (@KonseyMarmaris) <a href="https://twitter.com/KonseyMarmaris/status/1559559771589599237?ref_src=twsrc%5Etfw">August 16, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Öte yandan Marmaris Kent Konseyi daha sonraki paylaşımlarında devam eden inşaata dair görüntüler paylaştı.