İSTANBUL (AA) - ING Türkiye, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen çocuklara yönelik düzenlediği etkinlikle kutladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye'nin reklam yüzü Ezgi Mola da etkinliğe katılarak çocuklar ve ailelerinin yanında oldu.

ING Türkiye'nin Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi binasında düzenlediği etkinliğe Kahramanmaraş'taki ING'li çalışan çocukları ve Turuncu Okul öğrencileri katıldı.

Etkinlikte çocuklar eğitici içeriklerle dijital becerilerini de geliştirdi. Habitat Derneği iş birliği ile çocuklara tanışma oyunu, yüz boyama etkinliği, Makey, sanal ve artırılmış gerçeklik ve STEM gibi çeşitli teknoloji odaklı atölye ve oyunlar sunuldu.

Tüm yaş gruplarına uygulanan Makey Makey etkinliğinde kartlara kablo bağlanarak sağlanan eğitim kitiyle çocuklara analitik düşünme becerisi ve yaratıcılık kazandırılması hedeflenirken, robotik kodlama için de temel bir eğitim verildi.

Sanal ve artırılmış gerçeklik etkinliği kapsamında ise VR oyunuyla çocuklar koordinasyon becerilerini sanal ortamda denerken, çocukların çok boyutlu düşünme becerileri geliştirildi.

3 ila 7 yaş arasındaki gruplara örnek çizimler, kuru ve pastel boya verilirken, çocukların yaptıkları boyamalar telefonda canlandırıldı. 7 yaş üzerindeki çocuklarla yapılan STEM etkinliğinde ise STEM kiti ile çocuklar, el becerisini kullanarak problem çözme yeteneğini geliştirdi.

- "Çocuklarımıza umutlu yarınların yolunu çizmeye devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, bu yıl 23 Nisan'da Kahramanmaraş'ta olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız büyük deprem felaketinin merkezi konumundaki Kahramanmaraş, ING için çok önemli bir şehrimiz. 10 yıl önce istihdamı desteklemek için Çağrı ve Operasyon Merkezimizi kurduğumuz Kahramanmaraş'ın yeniden kalkınması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel şehrimizin en kısa sürede eski günlere, daha da güçlenerek döneceğinden eminiz. Depremin yaralarını sarmak, geleceğe umutla bakmak için bir diğer önceliğimiz ise çocuklarımız... Çocuklarımız geleceğimiz, onlara iyi bir geleceğin kapılarını açabilmek hepimizin öncelikli görevi.

Biz de birlikte iyileşmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeyi misyon ediniyor, çocuklarımıza ve onların geleceğine umutla bağlı olmaya devam ediyoruz. Toplumsal yatırımlarımızı bu yönde şekillendiriyor, Kahramanmaraş, Hatay ve Ağrı'da yer alan Turuncu Okullarımıza desteğimizi sürdürüyoruz. Bu anlayışla Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan'ı Kahramanmaraş'ta çocuklarımızla kutlamak ayrıca anlamlı. Çocuklarımızın hem teknoloji hem eğlence dolu bir gün geçirmelerine yardımcı olduk. Yaralarımızı birlikte sarmaya ve çocuklarımıza umutlu yarınların yolunu çizmeye devam edeceğiz."

- "Geleceğimiz olan çocukların umutla geleceğe bakabilmeleri en önemli önceliğimiz"

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da yaşanan deprem felaketinin herkeste derin yaralar bıraktığına işaret ederek, "Fakat inanıyorum ki hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yarattığı yıkımı hep beraber azaltacağız. Habitat Derneği olarak depremin yarattığı bu yıkımı azaltabilmek için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geleceğimiz olan çocukların umutla geleceğe bakabilmeleri en önemli önceliğimiz. Bu anlamlı etkinlikte de çocuklarımızla bir arada olup kendilerine armağan edilen bu güzel bayramı birlikte kutlamaktan dolayı çok mutluyuz. Çocuklarımızın bugünkü gibi hep yüzlerinin gülmesi için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye memnuniyetle devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bu bayramı onlara armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.